Kalendari ekonomik

Kalendari ekonomik

Latest economic events

Real Time Economic Calendar provided by Investing.com.

Eventet madhore të tregut

Kalendari ekonomik i referohet datave të planifikuara të njoftimeve ose ngjarjeve të rëndësishme të lajmeve që mund të ndikojnë në lëvizjen e kursit të këmbimit të monedhës dhe në tregun e produkteve financiare në tërësi. Këto ngjarje shpesh kanë një ndikim të rëndësishëm në tregjet financiare dhe në luhatshmërinë e monedhës.

Për muajin shtator, 2023

Mon, Sep 25

10:00 (EUR) German Business Expectations (Sep)

forecast 82.8 previous 82.6


Mon, Sep 25

10:00 (EUR) German Current Assessment (Sep)

forecast 87.9 previous 89.0


Mon, Sep 25

10:00 (EUR) German Ifo Business Climate Index (Sep)

forecast 85.1 previous 85.7


Mon, Sep 25

15:00 (EUR) ECB President Lagarde Speaks


Mon, Sep 25

15:00 (EUR) ECB's Schnabel Speaks


Tue, Sep 26

14:00 (USD) Building Permits

forecast 1.543M previous 1.443M


Tue, Sep 26

16:00 (USD) CB Consumer Confidence (Sep)

forecast 105.9 previous 106.1


Tue, Sep 26

16:00 (USD) New Home Sales (Aug)

forecast 700K previous 714K


Tue, Sep 26

19:30 (USD) FOMC Member Bowman Speaks


Tue, Sep 26

22:30 (USD) API Weekly Crude Oil Stock

previous -5.250M


Wed, Sep 27

09:00 (EUR) European Central Bank Non-monetary Policy Meeting


Wed, Sep 27

14:00 (EUR) ECB's Enria Speaks


Wed, Sep 27

14:30 (USD) Core Durable Goods Orders (MoM) (Aug)

forecast 0.1% previous 0.4%


Wed, Sep 27

16:30 (USD) Crude Oil Inventories

previous -2.135M


Thu, Sep 28

09:00 (EUR) ECB's Enria Speaks


Thu, Sep 28

09:45 (EUR) ECB McCaul Speaks


Thu, Sep 28

10:00 (EUR) ECB Economic Bulletin


Thu, Sep 28

14:00 (EUR) German CPI (MoM) (Sep)

forecast 0.4% previous 0.3%


Thu, Sep 28

14:30 (USD) GDP (QoQ) (Q2)

forecast 2.2% previous 2.0%


Thu, Sep 28

14:30 (USD) Initial Jobless Claims

forecast 217K previous 201K


Thu, Sep 28

16:00 (USD) Pending Home Sales (MoM) (Aug)

forecast 0.3% previous 0.9%


Thu, Sep 28

22:00 (USD) Fed Chair Powell Speaks


Fri, Sep 29

08:00 (GBP) GDP (YoY) (Q2)

forecast 0.4% previous 0.2%


Fri, Sep 29

08:00 (GBP) GDP (QoQ) (Q2)

forecast 0.2% previous 0.1%


Fri, Sep 29

08:00 (EUR) German Retail Sales (MoM) (Aug)

forecast 0.5% previous -0.8%


Fri, Sep 29

09:40 (EUR) ECB President Lagarde Speaks


Fri, Sep 29

09:55 (EUR) German Unemployment Change (Sep)

actual 14K forecast 18K


Fri, Sep 29

11:00 (EUR) CPI (YoY) (Sep)

forecast 4.6% previous 5.2%


Fri, Sep 29

14:30 (USD) Core PCE Price Index (YoY) (Aug)

forecast 3.9% previous 4.2%


Fri, Sep 29

14:30 (USD) Core PCE Price Index (MoM) (Aug)

forecast 0.2% previous 0.2%


Fri, Sep 29

18:00 (EUR) ECB President Lagarde Speaks


Nuk keni ende një llogari?

Filloni këtu.

Krijo Llogari

Çfarë tregon kalendari ekonomik?

Të gjitha informacionet në kalendarin ekonomik janë të organizuara mirë dhe ofrojnë ngjarje të rëndësishme të planifikuara ekonomike, lajme dhe njoftime që prekin sigurinë specifike ose tregun global në tërësi. PBB-ja, lista e pagave jo-bujqësore dhe normat e interesit janë vetëm disa nga ato që paraqiten në kalendarin ekonomik.

Si të lexoni kalendarin ekonomik?

Kalendari ekonomik që kemi siguron një përshkrim të shkurtër të secilës ngjarje dhe vlerave të saj "reale", "parashikimit" dhe "paraprake". Ngjarjet organizohen në mënyrë kronologjike dhe ju mund të zgjidhni të shihni vetëm ato me rëndësi të lartë.
Vlera e "parashikimit" mund të shprehet si përqindje ose si vlerë e monedhës dhe tregon se si ngjarja do të ndikojë në treg. Vlera "aktuale" është vlera e ngjarjes në kohën e leximit dhe vlera "paraprake" është vlera që ishte para asaj "aktuale".
Për më tepër, në kalendarin ekonomik, ju mund të filtroni ngjarjet sipas vendeve.

Pse është i rëndësishëm kalendari ekonomik?

Për tregtarët, kalendari ekonomik është një mjet shumë i rëndësishëm dhe i dobishëm, pavarësisht nëse ata po planifikojnë investime të reja ose po vëzhgojnë portofolet ekzistuese. Ata po e përdorin atë si një tregues tregtar për të rritur potencialisht fitimin.
Meqenëse disa ngjarje mund të tregojnë paqëndrueshmërinë e ardhshme, duke ndjekur kalendarin ekonomik, tregtarët mund të përgatiten për të.
Për tregtarët, kalendari ekonomik është një mjet shumë i lehtë dhe i dobët, pavarësisht nëse ata planifikojnë investime të reja ose po të shikojnë portofolet ekzistuese. Ata po e përdorin atë si një tregues tregtar për të rritur potencialisht fitimin.

A keni pyetje të tjera mbi tregtinë?

Shko në Pyetje të Shpeshta

Përpara se të largoheni,
rezervoni një takim telefonik me agjentin tonë.

Pyesni për të gjitha paqartësitë tuaja në lidhje me tregtinë dhe merrni përgjigje në kohë reale.

Dërgo mesazh nëpërmjet WhatsApp!