Litecoin

04.06.2021
Litecoin
Kriptovaluta Litecoin je vstopila na trg konec leta 2011 in je ena od najstarejših. Ustvaril jo je informatik Charlie Lee in je trenutno 14. po vrsti merjeno po višini tržne kapitalizacije, ki je pri skoraj 12,5 milijarde dolarjev.

Skupna količina Litecoina, ki je lahko ustvarjena je omejena na približno 84 milijonov kovancev. Tako posamezniki kot institucije lahko uporabljajo Litecoin za nakupe in prenos sredstev med računi. Udeleženci lahko opravljajo transakcije z Litecoinom brez posrednika kot so banke in družbe, ki izdajajo kreditne kartice ali storitve obdelave plačil.

Litecoin uporablja tehnologijo peer-to-peer za plačevanje kjer koli na svetu v zelo kratkem času. Hitrost transakcij je ena najpomembnejših značilnosti te kriptovalute, ki je pomembna tako za kupce kot za trgovce, in je eden od razlogov, da se Litecoin nenehno uvršča med 15 najboljših kriptovalut.

Opazno je, da ima Litecoin veliko skupnega z Bitcoinom:

  • Kriptovaluti sta nastali pred več kot desetletjem, ko se je kripto era začela. 

  • Obe imata tako imenovano soglasje “proof of work”, kar pomeni, da je postopek s katerim se rudarita, preverjata in dodajata v blockchain zelo podoben.

  • Prav tako obe zahtevata digitalno skladišče poznano tudi kot “denarnica”, ki shranjuje kriptovalute med transakcijami.

Ob tem je, kot je razvidno tudi z naše infografike, Litecoin v trenutku pisanja tega članka pri 187 dolarjev potem ko je padel z rekordnih 412,96 dolarjev, ki jih je dosegel 10. maja. Še vedno pa je občutno nad najnižjim nivojem svoje vrednosti 1,11 dolarjev.

Lahko bi se reklo, da je Litecoin osnovna različica Bitcoina. LTC se pogosto imenuje kot kripto srebro, enako kot je Bitcoin poznan kot kripto zlato.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Pustite komentar

Comments

PREBERITE VEČ ZANIMIVIH ČLANKOV

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Preberite več
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Preberite več
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Preberite več

Preden greste, dogovorite
brezplačen pogovor z našim agentom.

Pripravite vsa vprašanja povezana s trgovanjem in dobili boste odgovore takoj.

Kontaktirajte nas preko WhatsApp!