Da li će se Cijena RIPPLE-a Dodatno Srušiti?

23.07.2021
Da li će se Cijena RIPPLE-a Dodatno Srušiti?
Nedavna rasprodaja širom tržišta pogodila je Ripple-ovu cijenu i čini se da ne popušta.

Prvi death cross u pet mjeseci na putu za XRP usred vijesti da je sudija odlučio da bivši regulatorni zvaničnik može biti ispitan u okviru tekuće pravne bitke oko prodaje XRP-a vrijedne 1,3 milijarde dolara.

Ripple je označio tvrdnje kao lažne i tvrdi da SEC nema ovlašćenje da reguliše XRP, jer se on koristi u međunarodnim i domaćim transakcijama.

Nesposobnost Bitcoin-a da se oporavi od jakih nivoa podrške takođe je prouzrokovala nedostatak potražnje na tržištu što je dovelo do pada cijena većine altcoina, uključujući XRP.
Dalje, 50-dnevni pokretni prosjek približio se 200-dnevnom pokretnom prosjeku, potvrđujući takozvani medveđi death cross.

Prethodno Iskustvo XRP-a Sa "Death Cross-om"

Death Cross je tehnički obrazac grafikona koji ukazuje na potencijal velike rasprodaje. Pojavljuje se kada se kratkoročni pokretni prosjek sredstva pređe ispod dugoročnog pokretnog prosjeka.

Prethodne death cross pojave u XRP cijeni dogodile su se početkom februara ove godine, marta 2020., avgusta 2019., aprila 2018., januara 2017. i maja 2016. godine i uglavnom su obilježili kratkoročno ili dugoročno dno cijene. Death cross je u  maju 2014. donio trenutni prodajni pritisak na tržište.

Međutim, death cross je rezultat dugotrajne prodaje i nije uvijek prediktivan. U trenutku kada se dogodi crossover, tržište je često već u prevelikoj prodaji.

U vrijeme pisanja ovog teksta, vrijednost XRP je pala na 0.57 USD. Iako se cijena trenutno drži stabilno, medveđi pritisak je jak i cijena bi mogla dodatno pasti ako se nastavi sa trenutnom tržišnom strukturom.

S druge strane, ako se Ripple cijena uspije probiti naviše, tada treba da se zatvori iznad opadajuće linije trenda od 0.63 USD, kao i kritičnog nivoa otpora od 0.65 USD. Bikovski izgledi bi tada vodili kriptovalutu naviše do nivoa psihološkog otpora od 1 dolara.

Da li želite da potencijalno profitirate od ove povećane prodaje XRP kriptovalute? Otvorite račun kod Limit Prime i započnite trgovanje već danas.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte kriptovalute.

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!