KRIPTOVALUTE

Global Team
Glavne kriptovalute
Global Team
Niski spredovi
Global Team
Leveridž 1:5
Global Team
Potpuna podrška

CFD kriptovaluteKriptovaluta je digitalna ili virtuelna valuta koja je zaštićena kriptografijom, što čini gotovo nemogućim krivotvorenje ili dvostruku potrošnju. Izvanredna karakteristika kriptovaluta je da ih ne izdaje nijedna centralna vlast i to pomaže da je gotovo nemoguće da vlada na njih utiče.

Većina ljudi misli da su kriptovalute tehnologija koja je razvijena u posljednjih 10 godina. Ali u stvarnosti to nije slučaj, istorija kriptovaluta počinje 1983. godine sa Davidom Chaumom.
Chaum je zaslužan kao izumitelj sigurnog digitalnog novca za svoj rad iz 1983. godine. Održao je prvu godišnju kripto i kriptološku konferenciju pod nazivom 'CRYPTO', koja je kasnije uvela kriptografski primitiv slijepog potpisa. Ova inovacija učvrstila je korijene kriptovalute, koja se sve više koristi 40 godina nakon Chaumovog izuma.
 

Kako funkcioniraju kriptovalute?


Osnova Bitcoina i drugih kriptovaluta je blockchain tehnologija. Kao što mu ime govori, blockchain je u suštini skup povezanih blokova ili online knjiga. Svaki blok sadrži skup transakcija koje je svaki član mreže nezavisno verificirao.

Mnogi ljudi, posebno stručnjaci, slažu se da će blockchain tehnologija služiti i biti dio mnogih industrija kao što su crowdfunding, vlada, osiguranje, nafta i plin, kao i lanac opskrbe.

Kriptovalute se kupuju na berzama kriptovaluta.
 

Kako trgovati CFD kriptovalutama?


Trgovanje CFD -ovima kriptovaluta nije isto što i trgovanje stvarnim kriptovalutama. Ne kupujete kriptovalutu, tako da je ne možete pohraniti u novčanik kao inače, umjesto toga kupujete ugovor po cijeni po kojoj je trenutno. Trgovac može spekulirati hoće li cijena ići gore ili dolje i profitirati od toga.

Oba su proizvoda sa leveridžom, što znači da je potrebno samo da položite mali depozit – poznat kao marža – da biste stekli punu izloženost osnovnom tržištu. Vaša dobit ili gubitak se i dalje izračunavaju prema punoj veličini vaše pozicije, tako da će poluga povećati i profit i gubitke.

Limit Prime nudi najniže naknade za širenje i bez provizije za trgovanje. Detaljnije informacije o našim uslovima trgovanja možete pronaći ovdje .

Ako želite da počnete trgovati danas, ovo je ono što trebate učiniti:
 
  1. Otvori račun
  2. Uplatite novac na svoj trgovački račun
  3. Počnite trgovati
  

Različite vrste kriptovaluta


Najpopularnija kriptovaluta je Bitcoin koji je na tržište uveo anonimna osoba po imenu Satoshi Nakamoto 2008. godine. Ubrzo nakon toga, 2009. godine, postao je dostupan javnosti.
Bitcoin ostaje najtrgovanija i najvrednija kriptovaluta do ovog trenutka.

Danas su na globalnom tržištu prisutne hiljade različitih kriptovaluta. Odabrali smo najpopularnije, kojima možete trgovati na našoj platformi:
 
  • Litecoin - alternativa Bitcoinu koja je lansirana 2011. godine.
  • Ethereum - platforma zasnovana na blockchain-u lansirana 2015. godine.
  • Neo - služi kao investicioni token i omogućava ljudima da učestvuju u glasanju o poboljšanju blockchaina.
  • Ripple - pametna tehnologija koja djeluje i kao kriptovaluta i kao digitalni način plaćanja za transakcije, lansirana 2014.
  • Chainlink - lansiran u junu 2017., Chainlink je dizajniran da podstakne globalnu mrežu računara da pruži potrebne eksterne podatke pametnim ugovorima koji rade na blok-čejnu.
 

Digitalna valuta protiv kriptovalute


Kriptovalute su samo nova varijanta digitalnih valuta, ali važno je spomenuti ključne razlike između njih.

Digitalne valute su centralizirane, što znači da se transakcije s ovom valutom registruju na određenoj mreži i lokaciji koja pripada banci.
S druge strane, kriptovalute su decentralizirane i propisi unutar ove mreže pripadaju lancu kompjutera koji prate svaku transakciju.

Takođe, druga velika razlika je transparentnost.


Digitalne valute nisu transparentne. Jednostavno ne možete pratiti svaku transakciju koju ste obavili u prošlosti, također niste u mogućnosti odabrati adresu novčanika.


Izuzetno je privatno i dobro skriveno od očiju javnosti.


To nije slučaj sa kriptovalutama, većina njih je transparentna, svakom može pristupiti
svoje transakcije i dobijaju informacije kao što su ko je primio i ko je poslao transakciju.

Digitalne valute su šire prihvaćene od kriptovaluta na globalnom tržištu zahvaljujući svojoj stabilnosti. Digitalne valute razumije većina svjetske populacije i njima se trguje, zbog čega se smatraju relativno stabilnim.
Kada su u pitanju kriptovalute, svijet ih još uvijek doživljava kao novu tehnologiju.
Nestabilnima ih čini volatilnost cijena, ali sticanjem privlačnosti i popularnosti širom svijeta sve su više prihvaćeni.


Limit Prime Securities je brokerska kompanija koja vam nudi mogućnost trgovanja različitim CFD kriptovalutama putem naše trgovačke platforme MT5.


Prilikom ulaganja u CFD kriptovalute našim klijentima pružamo podršku i jednostavan proces povlačenja. Moći ćete pristupiti svom novcu u roku od 24 sata nakon podnošenja zahtjeva. (48 sati za međunarodne transfere)

Koristeći našu platformu MetaTrader 5, dostupnu na PC-u, Mac OS-u, iOS-u, Androidu, mobilnom telefonu i pametnom telefonu, možete započeti svoje trgovačko putovanje već danas.

Lista kriptovaluta

Saznajte više

BESPLATNA Konsultacija
o Trgovanju Kriptovalutama

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!