KRIPTOMONEDHAT

Global Team
Kriptovalutat kryesore
Global Team
Spreads të ulët
Global Team
Leva 1:5
Global Team
Suport i plotë

Kriptovalutat CFDNjë kriptomonedhë është një monedhë dixhitale ose virtuale që sigurohet me kriptografi, gjë që e bën pothuajse të pamundur falsifikimin ose shpenzimin e dyfishtë. Një tipar i jashtëzakonshëm i kriptomonedhave është se ato nuk lëshohen nga asnjë autoritet qendror dhe kjo ndihmon që qeveria të jetë pothuajse e pamundur të ndikojë në to.

Shumica e njerëzve mendojnë se kriptovalutat janë një teknologji e zhvilluar në 10 vitet e fundit. Por në realitet nuk është kështu, historia e kriptomonedhave fillon në 1983 me David Chaum.
Chaum vlerësohet si shpikësi i parave të sigurta dixhitale për letrën e tij të vitit 1983. Ai mbajti konferencën e parë vjetore të kriptos dhe kriptologjisë, të quajtur 'CRYPTO', e cila më pas prezantoi primitivin kriptografik të një nënshkrimi të verbër. Kjo risi çimentoi rrënjët për kriptomonedhën, e cila po përdoret gjithnjë e më shumë 40 vjet pas shpikjes së Chaum.
 

Si funksionojnë kriptovalutat?


Baza e Bitcoin dhe kriptomonedhave të tjera është teknologjia blockchain. Siç tregon emri i tij, blockchain është në thelb një grup blloqesh të lidhura ose një libër në internet. Çdo bllok përmban një grup transaksionesh që janë verifikuar në mënyrë të pavarur nga secili anëtar i rrjetit.

Shumë njerëz, veçanërisht ekspertët, pajtohen që teknologjia blockchain do të shërbejë dhe do të jetë pjesë e shumë industrive si crowdfunding, Qeveria, Sigurimet, Nafta dhe gazi si dhe zinxhiri i furnizimit.

Kriptovalutat po blihen nga shkëmbimet e kriptomonedhave.
 

Si të tregtoni kriptovalutat CFD?


Tregtimi i CFD -ve të kriptomonedhave nuk është i njëjtë me tregtimin e kriptomonedhave aktuale. Ju nuk jeni duke blerë kriptomonedhën, kështu që nuk mund ta ruani atë në një portofol siç do ta bënit ndryshe, përkundrazi po blini një kontratë me çmimin që është aktualisht. Tregtari mund të spekulojë nëse çmimi do të rritet ose ulet dhe do të përfitojë prej tij.

Të dy janë produkte me levë, që do të thotë se ju duhet vetëm të vendosni një depozitë të vogël – e njohur si marzhi – për të fituar ekspozim të plotë në tregun themelor. Fitimi ose humbja juaj llogaritet ende sipas madhësisë së plotë të pozicionit tuaj, kështu që leva do të zmadhojë fitimet dhe humbjet.

Limit Prime ofron tarifat më të ulëta të përhapjes dhe pa komision tregtimi. Mund të gjeni informacion më të detajuar mbi kushtet tona të tregtimit këtu .

Nëse dëshironi të filloni tregtimin sot, kjo është ajo që duhet të bëni:
 
  1. Hap një llogari
  2. Financoni llogarinë tuaj tregtare
  3. Filloni tregtimin

 

KRIPTOMONEDHAT

Fillo Tregto

Lloje të ndryshme të kriptomonedhave


Kriptomonedha më e njohur është Bitcoin që u prezantua në treg nga një person anonim i quajtur Satoshi Nakamoto në vitin 2008. Menjëherë pas kësaj, në vitin 2009, ai u bë i aksesueshëm për publikun.
Bitcoin mbetet kriptomonedha më e tregtuar dhe më e vlefshme deri në këtë moment.

Ka mijëra kriptovaluta të ndryshme të pranishme në tregun global sot. Ne zgjodhëm ato më të njohurat, që mund t'i tregtoni në platformën tonë:
 
  • Litecoin - një alternativë ndaj Bitcoin që u lançua në 2011.
  • Ethereum - platformë e bazuar në blockchain e lançuar në 2015.
  • Neo - shërben si një shenjë investimi dhe lejon njerëzit të marrin pjesë në votime në lidhje me përmirësimet në blockchain.
  • Ripple - teknologji e zgjuar që vepron si një kriptomonedhë dhe një metodë dixhitale pagese për transaksionet, e lançuar në vitin 2014.
  • Chainlink - i lançuar në qershor 2017, Chainlink u krijua për të nxitur një rrjet global kompjuterësh për të ofruar të dhëna të jashtme të nevojshme për kontratat inteligjente që funksionojnë në krye të zinxhirëve të bllokimit.
 

Monedha dixhitale kundër kriptomonedhës


Kriptovalutat janë vetëm një variant i ri i monedhave dixhitale, por është e rëndësishme të përmendim dallimet kryesore midis tyre.

Monedhat dixhitale janë të centralizuara, që do të thotë se transaksionet e kryera me këtë monedhë regjistrohen në një rrjet dhe vendndodhje specifike që i përket një banke.
Nga ana tjetër, kriptovalutat janë të decentralizuara dhe rregulloret brenda këtij rrjeti i përkasin një zinxhiri kompjuterësh që mbajnë gjurmët e çdo transaksioni.

Gjithashtu, ndryshimi tjetër i madh është transparenca.


Monedhat dixhitale nuk janë transparente. Ju thjesht nuk mund të gjurmoni çdo transaksion që keni bërë në të kaluarën, gjithashtu nuk jeni në gjendje të zgjidhni një adresë portofoli.


Ai është jashtëzakonisht privat dhe i fshehur mirë nga syri i publikut.


Ky nuk është rasti me kriptovalutat, shumica e tyre janë transparente, kushdo mund të ketë akses
transaksionet e tyre dhe të marrin informacione të tilla si kush e ka marrë dhe kush e ka dërguar transaksionin.

Monedhat dixhitale kanë pranim më të gjerë se kriptovalutat në tregun global, falë stabilitetit të tyre. Monedhat dixhitale kuptohen nga shumica e popullsisë së botës dhe tregtohen, kjo është arsyeja pse ato konsiderohen relativisht të qëndrueshme.
Kur bëhet fjalë për kriptovalutat, ato ende perceptohen si një teknologji e re nga bota.
Është paqëndrueshmëria e çmimeve që i bën ato të paqëndrueshme, por duke fituar tërheqje dhe popullaritet në mbarë globin ata pranohen gjithnjë e më shumë.


Limit Prime Securities është një kompani brokerimi që ju ofron mundësinë të tregtoni me kriptovaluta të ndryshme CFD përmes platformës sonë tregtare MT5.


Kur investojmë në kriptovalutat CFD, ne ofrojmë mbështetje për klientët tanë dhe proces të lehtë të tërheqjes. Ju do të keni mundësi të aksesoni paratë tuaja brenda 24 orëve pasi të jetë bërë kërkesa. (48 orë për transferta ndërkombëtare)

Duke përdorur platformën tonë MetaTrader 5, e disponueshme në PC, Mac OS, iOS, Android, Mobile dhe Smartphone, ju mund të filloni udhëtimin tuaj tregtar sot.

 

Lista e kriptomonedhave

Lexo Më Shumë

Konsultim FALAS
mbi tregtimin e kriptomonedhave

Përpara se të largoheni,
rezervoni një takim telefonik me agjentin tonë.

Pyesni për të gjitha paqartësitë tuaja në lidhje me tregtinë dhe merrni përgjigje në kohë reale.

Dërgo mesazh nëpërmjet WhatsApp!