INDEKSET

Global TeamGlobal TeamGlobal TeamGlobal Team

Indekset CFD

Çfarë janë Indekset?


Përkufizimi më i thjeshtë se çfarë janë indekset është si më poshtë:


Indekset matin performancën e një grupi aktivesh, në këtë rast matim performancën e aksioneve që i përkasin kompanive që tregtohen publikisht.


Ose indekset thjesht matin ekonominë e vendit ose një sektor të industrisë.Këtu është një listë e shkurtër që përmban indekset e famshme në mbarë botën:
 

 • Një nga indekset shumë të njohura në SHBA dhe në mbarë botën, është Dow Jones.
  Dow Jones Industrial Average (DJIA) po ndjek performancën e përgjithshme të 30 kompanive më të mëdha në SHBA. Në rast se çmimi mesatar i 30 kompanive rritet, DJIA rritet gjithashtu. Nëse çmimi mesatar i 30 kompanive bie më i ulët, DJIA do të bjerë gjithashtu.
   
 • Indeksi i dytë i famshëm është S&P 500, Standard and Poor's 500, i cili përfaqëson një indeks të tregut të aksioneve që gjurmon 500 kompani vendase të tregtuara publikisht - i konsideruar si matja më e mirë për tregun e aksioneve në SHBA nga shumë investitorë.
   
 • Dhe i treti në këtë listë është Indeksi Nasdaq 100.
  Indeksi Nasdaq 100. është një grup prej 100 kompanive më të mëdha, më të zakonshme të tregtuara në SHBA. Indeksi përmban kompani nga pjesë të ndryshme të pothuajse çdo industrie, por industria financiare është e përjashtuar si disa banka tregtare dhe investuese. Industritë që nuk i përkasin sektorit financiar dhe përfshihen në Indeksin Nasdaq 100 janë: shitja me pakicë, kujdesi shëndetësor, transporti, media dhe shërbimi, telekomunikacioni dhe bioteknologjia.


.

Ka indekse të tjera si qindra indekse globale, specifike për vendin dhe rajonin, duke përfshirë MSCI World, Nikkei 225 të Japonisë etj.

Të gjitha ato bazohen në aksione të ndryshme dhe ndryshojnë në numrin e kompanive, si dhe në mënyrën se si peshohen brenda një indeksi.
 

Çfarë është tregtimi i indeksit CFD?


Shitja si dhe blerja e një indeksi specifik të tregut të aksioneve konsiderohet si një tregtim i indeksit.


Investitorët zakonisht do të spekulojnë mbi çmimin e një indeksi CFD në rritje ose në rënie, gjë që më pas përcakton nëse ata do të blejnë ose shesin indeksin. Meqenëse një indeks përfaqëson performancën e një grupi aksionesh, ju nuk do të blini ndonjë aksion aktual themelor, por përkundrazi do të spekuloni mbi çmimin e indeksit të aksioneve. Kur çmimi i aksioneve për kompanitë që janë pjesë e një indeksi rritet, vlera e indeksit rritet. Nëse çmimi i indeksit bie, vlera e indeksit do të bjerë.
 

Si të tregtoni indekset CFD?


Limit Prime Securities ju ofron tregtimin me indekset CFD. Kjo do të thotë që kur ju merrni një pozicion mbi një indeks, ju jeni duke investuar në mënyrë efektive në performancën e këtyre aksioneve të kompanisë dhe në këtë mënyrë shmangni faktorët që ndikojnë në performancën e kompanive individuale.


Gjithçka që duhet të bëni është:
 

 • Hapni llogarinë reale
 • Financoni llogarinë tuaj
 • Filloni tregtimin


Falë levës, ju mund të shumëzoni vlerën e një tregtie përmes përdorimit të kapitalit të huazuar dhe si i tillë, mund të rrisni fitimin ose humbjen e mundshme që do të realizohet nga tregtia. Leva e disponueshme për CFD-të e indeksit me letra me vlerë Limit Prime është deri në 1:50.


Ne kemi përgatitur këtë shembull video për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë konceptin:

Çfarë i lëviz çmimet e tregut të indeksit?


Lëvizja e çmimeve të indeksit varet kryesisht nga forcat që ndikojnë nga jashtë tregut. Çmimi në përgjithësi do të ulet në kohë pasigurie dhe ngjarjesh që dobësojnë ekonominë e vendit. Disa faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një indeksi përfshijnë:
 

 • Lajmet për kompanitë e përfshira - Lajmet kryesore që prekin kompaninë, si CEO i ri, publikimi i raporteve të tremujorit financiar.
 • Lajmet globale - Lajmet e paparashikueshme për fatkeqësitë natyrore ose pandemitë shpesh tentojnë të ndikojnë negativisht në një treg të indeksit duke ndikuar në ekonominë e vendit të prekur.
 • Ekonomia - Ngjarjet dhe takimet ekonomike si zgjedhjet e normës së bankës qendrore, NFP-të, marrëveshjet tregtare dhe treguesit e punësimit.
 • Riorganizimi i indeksit - Kur aksionet e një kompanie shtohen ose hiqen nga një indeks i aksioneve, çmimet mund të shohin një ndryshim. (P.sh. Tesla)
 • Mallrat - Stoqet që janë brenda një indeksi mund të jenë stoqe mallrash, me çdo ndryshim në treg ekziston një potencial për të ndikuar në çmimin e indeksit.

Pse duhet të tregtoni indekset CFD?


Sipas analistëve, fillestarët, si dhe tregtarët me përvojë dolën në një përfundim së bashku dhe përcaktuan se indekset e tregtimit kanë avantazhet dhe arsyet e tyre për të tregtuar. Këto arsye përfshijnë:
 

 • Shkoni gjatë ose shkurt - Aftësia për të shkuar 'gjatë' ose 'shkurtër' do të thotë që ju mund të përfitoni nga çmimet e indekseve të aksioneve që bien ose rriten.
 • Një llogari tregtare - Ju duhet vetëm një llogari tregtare për të hyrë në indekse të shumta nga e gjithë bota.
 • Riorganizimi i indeksit - Indekset mund të ndryshojnë, duke hequr stokun e një kompanie që ka performuar keq ose duke përfshirë një aksion të ri që ka pasur rritje të konsiderueshme.
 • Nevojitet shumë më pak kapital - Kërkohet shumë pak kapital për të filluar tregtimin e indekseve CFD të Indeksit.


Në këto indekse, ku kombinohen shumë aksione, mund të përfitoni nga diversifikimi, që është teoria kryesore e investimit financiar. Mund të fitoni potencialisht nga lëvizjet e indekseve thjesht duke blerë indekset e një vendi që mendoni se do të performojë mirë në ditët në vijim dhe duke shitur në rastet kur mendoni se do të ndodhë e kundërta.


Hidhini një sy kushteve tona të tregtimit dhe filloni indekset e tregtimit tani.

INDEKSET

Fillo Tregto

Lista e indekseve

Lexo Më Shumë

Përpara se të largoheni,
rezervoni një takim telefonik me agjentin tonë.

Pyesni për të gjitha paqartësitë tuaja në lidhje me tregtinë dhe merrni përgjigje në kohë reale.

Dërgo mesazh nëpërmjet WhatsApp!