Pyetje të shpeshta

Frequently Asked Questions

Hapja e llogarisë

Si mund të hap një llogari demo?

Për të hapur një llogari demo, klikoni në butonin "ose Provoni një llogari demo" në faqen tonë kryesore. Plotësoni formularin me informacionin tuaj personal dhe klikoni "Përfundo". Prisni për emailin e verifikimit nga ekipi ynë, ku do të gjeni emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin.

Si mund të hap një llogari reale?

Për të hapur një llogari reale klikoni në butonin "Hapni llogari reale" në faqen tonë kryesore. Zgjidhni midis llogarive individuale ose korporative. Në të dy rastet, do të duhet të plotësoni formularin me të dhënat tuaja personale dhe të klikoni në "Përfundo". Pas kësaj, ju lutemi, prisni për e-mailin e verifikimit nga ekipi ynë, ku do të gjeni emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin. 

Si mund të ngarkoj fotografinë e ID-së time dhe dokumentet e tjera?

Sapo të plotësoni formularin e regjistrimit, do t'ju kërkohet të ngarkoni dokumentet tuaja të cilat mund t'i bëni në formatin jpeg, png ose pdf. Nëse i keni kapërcyer dhe dëshironi t'i ngarkoni më vonë, thjesht shkoni në panelin tuaj të kontrollit dhe në anën tuaj të djathtë, këndin e sipërm do të shihni njoftimin "Ngarko dokumentet tuaja", klikoni atje dhe do t'ju udhëzojë në pjesën tjetër të procedurës.
Kur jeni në Telefonin celular, ju lutemi ktheni telefonin tuaj në mënyrë horizontale dhe njoftimet do të shfaqen në ekranin tuaj.

Cilat dokumente duhet të dërgoj?

Para se një klient të tregtojë me ne për herë të parë në një llogari reale, ne duhet të verifikojmë identitetin dhe adresën e banimit.
Kërkesat tona për verifikimin e identitetit mund të përfshijnë sa vijon:
Një dokument identifikimi (ID) i lëshuar nga qeveria që përmban të gjitha informacionet e mëposhtme:
 • Foto
 • Numri personal i kartës së identitetit
 • Emri i plotë
 • Data e lindjes
 • Data e skadencës së dokumentit
Një dokument i verifikimit rezidencial, duke shfaqur emrin dhe adresën tuaj të plotë. Dokumenti i verifikimit të banimit duhet të lëshohet nga një institucion financiar, kompani e shërbimeve, agjenci qeveritare ose autoritet gjyqësor dhe mund të jetë një nga më poshtë:
 • Deklarata bankare,
 • Pasqyra e kartës së kreditit / debitit,
 • Fature Elektrike,
 • Fatura e ujit ose gazit,
 • Projektligji i taksave të këshillit,
 • Letër tatimore,
 • Fatura e telefonit,
 • Fatura e shërbimeve televizive, ose
 • Faturë interneti.

Pse duhet të ngarkoj fotografi te ID-së time dhe dokumente të tjerë?

Sipas detyrimeve tona ligjore dhe rregullative, ne duhet të verifikojmë identitetin dhe adresën tuaj të banimit, për të cilat mund të kërkohet një foto ID dhe informacioni i qëndrimit.

Kur hapni një llogari me Limit Prime Securities, ju pranoni të jeni në përputhje me të gjitha ligjet dhe rregulloret në fuqi kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, kërkesën për të siguruar prova të kënaqshme të identitetit tuaj, adresës së banimit, etj. Limit Prime Securities nuk krijojnë një marrëdhënie biznesi me një individ përveç nëse dhe derisa identiteti i klientit dhe adresa e banimit të jenë verifikuar me sukses dhe / ose të gjitha dokumentet e nevojshme janë marrë dhe verifikuar. Kjo është për të mbrojtur ju dhe ne nga mashtrimi, si dhe për të ruajtur privatësinë tuaj dhe, për këtë arsye, është pjesë e procesit tonë standard të kujdesit të duhur. Limit Prime Securities rezervon të drejtën e saj për të imponuar kërkesa shtesë të kujdesit të duhur kur është e nevojshme.

A rrezikoj para të vërteta gjatë përdorimit të llogarisë Demo?

Jo, kur përdorni llogarinë demo, ju po tregtoni me para virtuale, kështu që nuk rrezikoni të humbni paratë tuaja reale.

A ofroni një llogari korporate?

Po, ofrojmë llogari korporate.

Si mund ta ndryshoj fjalëkalimin tim?

Për aplikacionin për desktop:
Shikoni në shiritin e menusë dhe zgjidhni "Tools". Në menunë zbritëse, zgjidhni "Options". Do të shfaqet një kuti pop-up, ku duhet të futeni te "Server". Aty do të gjeni një fushë për fjalëkalimin. Klikoni në butonin "Change" që është paralel me fushën e fjalëkalimit.

Për aplikacionin celular:
Hapni aplikacionin tuaj dhe klikoni në "Account". Gjeni një menu me tre rreshta dhe në një listë zbritëse klikoni "Manage Accounts". Në këndin e sipërm të djathtë të ekranit, do të gjeni një menu me tre pika. Klikoni mbi të dhe zgjidhni opsionin "Change Password".

Për Webtrader:
Hyni në llogarinë tuaj. Shikoni në shiritin e menusë dhe zgjidhni "Tools". Në menunë zbritëse, zgjidhni "Opsionet". Do të shfaqet një kuti pop-up, ku duhet të futeni te "Server". Aty do të gjeni një fushë për fjalëkalimin. Klikoni në butonin "Change" që është paralel me fushën e fjalëkalimit.

Si mund të hyj në platformën MT5 ?

Për aplikacionin për desktop:

Klikoni dy herë në aplikacionin e platformës MT 5 që shkarkuat nga faqja jonë e internetit. Në fushën "Login" shkruani emrin tuaj të përdoruesit dhe në fushën "Password" shkruani fjalëkalimin tuaj. Në fushën "Server" zgjidhni LimitPrimeSecurities-Demo nëse keni një llogari demo ose LimitPrimeSecurities-Live nëse keni një llogari reale. Shtypni "Ok" dhe do të bashkëveproni në platformën MetaTrader 5.

Për aplikacionin celular:

Klikoni në aplikacionin tuaj celular, shkoni te "Manage Account" dhe klikoni në ikonën "+". Do të shfaqet një ekran i ri ku duhet të na gjeni si broker - Limit Prime Securities. Pas kësaj, ju do të shihni fushat për të futur emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin. Në fushën "Server" zgjidhni LimitPrimeSecurities-Demo nëse keni një llogari demo ose LimitPrimeSecurities-Live nëse keni një llogari reale. Shtypni "Ok" dhe do të jeni në gjendje të tregtoni në platformën MetaTrader 5.

Për Webtrader:

Për t'u identifikuar në Webtrader, klikoni në këtë link: https://limitprime.com/en/web-terminal. Ne një kuti pop-up vendosni emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin, si dhe zgjidhni një server. Nëse keni një llogari demo, duhet të zgjidhni serverin LimitPrimeSecurities-Demo dhe nëse keni një llogari reale, duhet të zgjidhni serverin LimitPrimeSecurities-Live.

A kam kufizime në tregti, në një llogari demo?

Po, keni. Në llogarinë tuaj demo, ju merrni një shumë prej 5 000 USD para virtuale për tregti.

Depozita

Si mund të depozitoj para në llogarinë time të tregtisë?

Ju mund të depozitoni përmes transferimit bankar, kartës suaj të kreditit / debitit (Master Card, Visa dhe American Express), Skrill ose Neteller.

A mund të depozitoj nga llogaria ime bankare?

Po, ju mund te depozitoni fonde edhe nga llogaria juaj bankare.

A mund të depozitoj duke përdorur kartën time të kreditit / debitit?

Po, ju mund të depozitoni nga karta juaj e kreditit / debitit. Ne pranojmë MasterCard, Visa dhe American Express.

A janë fondet e mia në rrezik në rast të falimentimit të kompanisë?

Fondet e klientit të marra në llogaritë bankare të Limit Prime Securities janë të ndara nga fondet e përdorura nga kompania. Kjo do të thotë që fondet tuaja nuk janë në rrezik në çdo kohë, edhe nëse kompania falimenton.

A ka ndonjë limit mbi shumën që duhet të depozitoj?

Shuma minimale e kërkuar për të filluar tregtinë me Limit Prime është 100 Euro. Kufiri i siperm eshte 40,000 Euro.

Cila është kërkesa për Marzhin?

Përfitimi numër një i tregtimit të CFD-ve është se klientët mund të tregtojnë në marzhe duke përdorur leva. Tregtimi me CFD nënkupton që klientët mund të tregtojnë një portofol të produkteve të ndryshme financiare pa pasur nevojë të depozitojnë një sasi të madhe të kapitalit. Kërkesa për marzhin tonë fillon nga 1%.

Terheqjet

A mund t’i tërheq paratë kurdo që të dua?

Po, ju mund të tërhiqni para në çdo kohë. Pavarësisht se kur keni filluar të tregtoni, posa të marrim kërkesën tuaj ne do të vazhdojmë me transferimin e parave në llogarinë bankare që keni dhënë.

Si mund ti tërheq lekët e mia?

Mënyra e vetme për të tërhequr paratë tuaja është përmes llogarisë tuaj bankare. Nga paneli i llogarisë tuaj ju na dërgoni një kërkesë tërheqjeje të cilën ne më pas e përpunojmë dhe iniciojmë.

Cili është afati i përpunimit?

Për transferimet e brendshme është 24 orë. Për ato ndërkombëtare, është 24 orë deri në 48 orë (ditë pune).

A ka ndonjë kufizim mbi tërheqjet e parave?

Jo nuk ka, ne megjithatë i këshillojmë klientët tanë të marrin parasysh kushtet e bankës së tyre personale, në lidhje me komisionet për shuma të ndryshme të transferimeve.

Tregtia

A mund të tregtoj me cilindo instrument që dëshiroj?

Po, sigurisht, ju mund të zgjidhni më shumë se një nga instrumentet që ne ofrojmë për të tregtuar.

A mund të jem borxhli ndaj jush kur tregtoj?

Jo. Të gjithë klientët tanë janë të mbrojtur nga bilanci negativ, që do të thotë që ju kurrë nuk mund të humbni para të cilat nuk i keni depozituar.

A ka ndonjë kufizim në lidhje me metodat e tregtimit?

Po. Ju lutemi, mbani në mend kur tregtoni se Limit Prime nuk lejon Scalping.

Ku mund ta shoh statusin financiar të llogarisë time tregtare?

Ju mund ta shihni lehtësisht statusin tuaj financiar në panelin e klientit, por së pari duhet të njiheni me përkufizimet e mëposhtme:

Bilanci = depozitat - tërheqjet + P&L e pozicioneve të mbyllura. Nuk përfshin fitimin / humbjen e pozicioneve aktuale të hapura.

Kapitali neto = bilanc + P&L i pozicioneve të hapura. Kjo është vlera aktuale, reale e llogarisë tuaj.

Marzhi: Shuma totale e parave që keni investuar në tregtinë tuaj.

Marzha falas: Shuma e parave në dispozicion për tregtinë tuaj të re.

Niveli i marzhit: Paraqet sigurinë e fondeve tuaja. Sa më i lartë të jetë, aq më mirë. Kur niveli i marzhit bie në 20%, të gjitha tregtitë tuaja aktive do të mbyllen për t'ju ndaluar të humbni të gjitha paratë tuaja.

Ky informacion është në dispozicion për ju në Toolbox, në seksionin Tregtia / Ekspozimi / Historia.

Si ta mbyll pozicionin?

Për aplikacionin desktop MetaTrader 5:

Për të mbyllur një pozicion, shkoni në Toolbox dhe zgjidhni seksionin Trade. Gjeni pozicionin që dëshironi të mbyllni dhe klikoni "x" nën etiketën Profit. Sapo ta bëni, do të shfaqet një kuti pop-up dhe ju klikoni në butonin e verdhë "Mbyll".
Sapo të mbyllni një pozicion, fitimi / humbja juaj do të llogaritet automatikisht në Kapitalin tuaj.

Për aplikacionin celular dhe Webtrader:

Zgjidhni seksionin "Trade" nga Toolbar-i juaj, i cili renditet në vendin e 3-të. Zgjidhni pozicionin që dëshironi të mbyllni dhe shtypni gjatë mbi të. Zgjidhni "Close Position", klikoni në butonin "Close" dhe ekrani "Done" do t'ju shfaqet.

 

Si mund të hap një pozicion?

Për aplikacionin desktop MetaTrader 5:

Për të hapur një pozicion, shkoni te aplikacioni Limit Prime Securities MT 5, zgjidhni instrumentin me të cilin dëshironi të tregtoni, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni "New Order". Një kuti pop-up do të shfaqet. 
Këtu ju do të jeni në gjendje të shihni çmimet, të zgjidhni vëllimin e tregtisë suaj, të vendosni pending orders, urdhra stop-loss dhe të take profit për të ndihmuar në menaxhimin e rrezikut tuaj. 

Për aplikacionin celular dhe Webtrader:

Hapni aplikacionin tuaj celular dhe shkoni te seksioni "Quotes" (pjesa e parë në Toolbar). Zgjidhni një aset me të cilin dëshironi të tregtoni, shtypni gjatë mbi të dhe zgjidhni "New Order". Vazhdimi i procesit është i njëjtë si me aplikacionin për desktop.
 

Si mund të vendos një urdhër Stop-loss? 

Pasi të zgjidhni një aset me të cilin dëshironi të tregtoni dhe të klikoni në "\" do të shihni një kuti pop-up. Atje, do të keni një fushë për të vendosur nivelin e dëshiruar Stop-humbjes.
Në aplikacionin celular, stop loss order paraqitet me shkurtesën SL.

Si mund të vendos një urdhër Stop-Limit?

Pasi të zgjidhni një aset me të cilin dëshironi të tregtoni dhe të klikoni në "New Order" do të shihni një kuti pop-up. Në fushën "Type" zgjidhni opsionin "Pending Order". Tani, do të keni më shumë fusha për të plotësuar. Për "Type" zgjidhni Shes ose Buy Stop Limit Order.

Si mund të vendos një urdhër Take Profit? 

Pasi të zgjidhni një aset me të cilin dëshironi të tregtoni dhe të klikoni në "New Order" do të shihni një kuti pop-up. Vendosni nivelin e dëshiruar Take Profit.
Në aplikacionin celular, take profit paraqitet me shkurtesën TP.

Cilat janë orët e tregut?

Orët e tregut për secilin aktiv ndryshojnë dhe mund t'i gjeni në faqen tonë të internetit ose në platformën MetaTrader 5.

Në faqen tonë të internetit:
1. Shkoni te "Tregtimi dhe Produktet" dhe zgjidhni një grup instrumentesh, për shembull, aksionet.
2.Klikoni në butonin "Listat e stoqeve - Klikoni këtu". Do të hapet një skedar .pdf, ku do të gjeni një tabelë me një listë të kushteve të tregtimit të stoqeve. Në kolonën e fundit “Orët e tregtimit” do të gjeni orët e tregtimit për secilën prej aktiveve që kemi.

Për të gjetur orët e tregtimit në platformën MetaTrader 5 për aplikacionin desktop dhe Webtrader:
1. Klikoni me të djathtën mbi asetin e zgjedhur.
2. Klikoni në "Specification". Ju do të shihni një kuti pop-up me emrin "Description". Në fund të kutisë do të gjeni një tabelë me Sesione, Kuotime dhe Tregtime. Nën kolonën "Trades" përcaktohen orët e tregtimit.

Në aplikacionin tuaj celular:
1. Shkoni te seksioni "Quotes" (pjesa e parë në Toolbar). Zgjidhni asetin me të cilin dëshironi të tregtoni.
2. Shtypni gjatë mbi të dhe zgjidhni "Properties". Shkoni dhe në fund do të shihni tabelën "Trade Session", ku përcaktohen orët e tregtimit.

Leva Financiare

A është leva financiare gjithmonë e njëjtë?

Në varësi të produktit financiar me të cilin po tregtoni, ka leva të ndryshme. Me Limit Prime, leva për çiftet e valutave është 1: 100, për aksionet 1:20, për indekset 1:50, për kriptovalutat 1: 5, për naftën bruto dhe naftën e papërpunuar Brent është 1:50, për arin dhe argjendin është 1: 100 dhe për pjesën tjetër të mallrave leva është 1:20.

Tarifa

A ka ndonjë tarifë të fshehur?

Jo. Në Limit Prime nuk ka tarifa të fshehura.

A mbani ju ndonjë komision tregtie?

Jo. Ju tregtoni me 0% komision me cilindo aset.

A mbani një tarifë kur pozicionet janë hapur gjatë natës?

Po. Spread-i tërhiqet nga llogaria juaj sa herë që një pozicion lihet i hapur gjatë orëve të natës.

A ofroni spread fiks apo të ndryshueshëm?

Në këtë kohë ne ofrojmë vetëm spread të ndryshueshëm.

Lini të dhënat tuaja nëse dëshironi që agjentët tanë t'ju kontaktojnë.

Do t'ju përgjigjemi me kënaqësi.

Përpara se të largoheni,
rezervoni një takim telefonik me agjentin tonë.

Pyesni për të gjitha paqartësitë tuaja në lidhje me tregtinë dhe merrni përgjigje në kohë reale.

Dërgo mesazh nëpërmjet WhatsApp!