MALLRAT

Global Team
Nafta dhe Gazi 
Global Team
Metalet e çmuara
Global Team
Leva(“Leverage”) deri në 1:100 
Global Team
Mbështetje e plotë

Mallrat CFD

 

Çfarë është Tregtimi i Mallrave?


Mallrat e thjeshta si buka, orizi, qumështi janë mallra bazë, një domosdoshmëri e jetës njerëzore. 
Por për investitorët domosdoshmëri dhe pjesë e rëndësishme e portofolit të tyre janë edhe mallra si: ari, platini, argjendi, nafta, drithërat. Në tregun e kapitalit, këto instrumente priren të ofrojnë më shumë siguri, veçanërisht në kohët kur tregjet janë të çrregullta. 

Tregu i mallrave është një nga tregjet financiare më të vjetra, në thelb një treg i lashtë. Tregtimi i mallrave ka një histori më të gjatë se tregtimi i aksioneve dhe obligacioneve. Në të kaluarën tregtimi i këtyre mallrave bëhej vetëm nga tregtarë profesionistë, kërkonte para, kohë dhe ekspertizë. 

Por falë përmirësimit të teknologjisë, ajo nuk ka qenë kurrë më e aksesueshme për publikun. Ka një numër të konsiderueshëm opsionesh të shtuara për pjesëmarrje në tregjet tregtare të bëra për çdo tregtar.

Tregtimi i mallrave CFD në të vërtetë nuk do të thotë që tregtarët i zotërojnë ato. Mallrat CFD lejojnë investitorët të spekulojnë mbi lëvizjet e çmimeve dhe një avantazh këtu është ekspozimi ndaj levës, ku tregtari është në gjendje të përdorë më pak kapital për të fituar ekspozim më të madh ndaj një instrumenti themelor, duke rritur potencialin për fitime, si dhe humbje. . ;
 

Llojet e mallrave:

 
  • Metalet
Gjatë periudhave të tregjeve të paqëndrueshme, metalet, veçanërisht ari, konsiderohen asete të sigurta, të besueshme, investuese. Shumica e investitorëve në fakt kanë më shumë gjasa të investojnë në metale në periudha të inflacionit të lartë dhe zhvlerësimit të monedhës.  
 
  • Naftë bruto
Ka vetëm një numër të kufizuar vendesh që mund të mbulojnë nevojat e tyre për energji nga toka dhe burimet e tyre, kjo është një nga arsyet pse tregtimi i energjisë është bërë i rëndësishëm globalisht. 

Është gjithashtu e rëndësishme të përmendet se rreth një e treta e kërkesës globale për naftë vjen nga makinat dhe 40 për qind e rritjes që nga viti 2000 ka ardhur nga industria e automobilave.

Tregtimi i energjisë përfshin asete si nafta dhe gazi natyror. Më e tregtuara është nafta bruto. Çmimi i tij përcakton edhe çmimin e benzinës dhe gazit natyror dhe ka qenë nafta e preferuar mes tregtarëve të swing dhe të ditës. Kërkesa është përgjithësisht më e larta gjatë muajve të verës dhe dimrit, por për arsye të ndryshme. Gjatë verës, rritja e lëvizjes rrit kërkesën për naftë bruto dhe bën që çmimet të rriten. Gjatë dimrit, kërkesa më e lartë për naftë për ngrohje bën që çmimet të rriten.

 
  • Produkte bujqësore
Në botën moderne, produktet bujqësore tregtohen gjithashtu si mallra CFD. Gruri, kafeja, sheqeri, soja, kakaoja, pambuku dhe lëngu i portokallit mund të tregtohen në platformën tonë. Për investitorët që janë të interesuar në sektorin e bujqësisë, ekspertët sugjerojnë se rritja e popullsisë e kombinuar me ofertën e kufizuar bujqësore krijon fitim të shkaktuar nga rritja e çmimeve të mallrave.

Ekziston edhe një kontratë e butë e të ardhmes. Është një marrëveshje ligjërisht e detyrueshme për shpërndarjen e kakaos, kafesë, pambukut, lëngut të koncentruar të ngrirë të portokallit dhe sheqerit në të ardhmen me një çmim të rënë dakord. Këto lloje të tregtisë kanë: sasinë, cilësinë, kohën dhe vendin e dorëzimit.

Por në realitet, duke marrë parasysh sa shumë mundësi keni falë teknologjisë së re, mund të përfitoni thjesht nga: spekulimet e bazuara në lëvizjet e çmimeve. 

Dhe jo duke blerë dhe rishitur pak kakao, sheqer, pambuk etj. 
 

Pse të investoni në Mallra?


Mallrat veprojnë si mburojë kundër inflacionit -  Historikisht mallrat kanë pasur një lidhje pozitive me inflacionin. Inflacioni matet duke gjurmuar çmimin e mallrave dhe shërbimeve që shpesh përmbajnë mallra drejtpërdrejt, si dhe produkte të lidhura ngushtë me mallrat.
Ato e bëjnë portofolin tuaj më pak të brishtë - Në momentet e fatkeqësive natyrore, skandaleve politike, konflikteve gjeopolitike dhe inflacionit, mallrat mbrojnë portofolin tuaj nga rritja e çmimeve.
Stabiliteti - Malli numër një i tregtuar në botë është ari. Është një investim që ka një vlerë unike për investitorët, në përgjithësi është i qëndrueshëm dhe i balancuar. 

 

Si të tregtoni mallra CFD? 


Limit Prime Securities ju ofron mundësinë e tregtimit me gamë të ndryshme të mallrave CFD, duke përfshirë mallra të njohura në mbarë botën. Ato që mund t'i tregtoni ekskluzivisht.  

Tregtimi i mallrave nuk ka qenë kurrë më i lehtë. 
Ja çfarë duhet të bëni: 
 

  1. Hap një llogari 
  2. Financoni llogarinë tuaj tregtare
  3. Filloni tregtimin


Një nga avantazhet më të mira të tregtimit me CFD është leva. Me siguri ka rreziqet e veta, por ne i mbrojmë klientët tanë të besuar nga një bilanc negativ, që do të thotë se nuk mund të humbni më shumë para sesa keni depozituar më parë.

Raporti i levës gjatë tregtimit të arit është 1:100 në territorin e Malit të Zi.


Shembull: Për çdo 1,000 dollarë të depozituara në llogarinë tuaj, mund të tregtoni deri në 100,000 dollarë në vlerë.

Për më tepër, për të gjithë klientët tanë që vijnë nga vende të tjera, raporti i levës është 1:150.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të bëni tregtinë tuaj të parë: 

1: Zgjidhni tregun tuaj.

Vendosni se çfarë lloji të mallit dëshironi të tregtoni. Me Limit Prime Securities, ju mund të zgjidhni të gjitha mallrat e njohura si vaji, ari dhe kokrra të ndryshme. Shikoni kushtet e tregtimit këtu. 

2: Përcaktoni vëllimin e tregtisë dhe drejtimin e tregtisë suaj.

Pasi të keni vendosur për llojin e mallit që dëshironi të tregtoni, duhet të vendosni se sa njësi dëshironi të blini. Nëse mendoni se çmimet do të rriten në të ardhmen e afërt, mund të blini një mall ose "të shkoni gjatë". Nëse mendoni se çmimet do të bien, mund ta shisni ose "shkurtoni".

Vini re se mund të kontrolloni rreziqet e tregtimit duke vendosur një urdhër Stop Loss dhe Stop Limit (Mbyllni në fitim). Cilat janë veçoritë në platformën tonë MetaTrader5.

3: Monitoroni pozicionin tuaj.

Pas vendosjes së një tregtie, duhet të monitoroni statusin e saj dhe fondet e disponueshme në llogari.

Filloni të tregtoni mallra tani. 

 

Lista e Mallrave - Mali i Zi

Lexo Më Shumë

Lista e Mallrave - Shtete të tjera

Lexo Më Shumë

Përpara se të largoheni,
rezervoni një takim telefonik me agjentin tonë.

Pyesni për të gjitha paqartësitë tuaja në lidhje me tregtinë dhe merrni përgjigje në kohë reale.

Dërgo mesazh nëpërmjet WhatsApp!