Palët valutore

Zbuloni mundësitë për tregëtim me Limit Prime Securities


Mbi 40+ palë FX
“Spread”-të vegjël 
Leva (Leverage) deri ne 1:100
 Mbështetje e plotë

Tregtimi i palëve valutore

Çiftet valutore, funksionojnë duke matur vlerën e një monedhe ndaj një tjetre. Valuta e parë e emëruar e një palë monedhe quhet monedhë bazë, dhe monedha e dytë quhet monedhë e kuotës. Vlera e shfaqur tregon vëllimin e shumës qe kërkohet nga monedha e kuotuar për të blerë një njësi të monedhës bazë.

Çifti valutor që tregtohet më së shumti është euro ndaj dollarit amerikan, EUR / USD.

Kur tregtoni çiftet valutore, monedha bazë është kuotuar gjithmonë e para, dhe është monedha që blini.

Për shembull, nëse blini euro kundrejt dollarit amerikan (EUR / USD), po parashikoni një rritje të euros në kurriz të dollarit amerikan.

Fitimi dhe humbja shprehet normalisht në shumën e monedhës sekondare në tregtimin e CFD.

Çdo palë monedhe ka një ofertë dhe një çmim të kërkesës. Kjo është norma me të cilën mund të blini një monedhë, dhe kursin në të cilin mund të shesni një monedhë. Krijuesi i çmimeve (zakonisht një ndërmjetësi) ju jep një normë në të cilën ata janë të gatshëm të blejnë ose shesin një palë monedhe.

Le të shtojmë disa numra në shembull:

EUR / USD është tregtimi në 1,13350 / 1,13360 (oferta / kërkesa). Ju besoni se dyshja do të jetë e paqëndrueshme dhe euro do të rritet në krahasim me dollarin amerikan, kështu që ju bleni 1 “lot” ose EUR 100.000 me USD 113.360.


(1 çift i monedhës CFD = 100.000 njësi monedhë bazë).


Pas një kohe EUR / USD rritet dhe kuota e re është 1,13460 / 1,13470 (oferta / kërkesa). Ju vendosni të mbyllni pozicionin tuaj duke shitur EUR 100.000 (ose 1 lot) në EUR / 1,343460 USD.

Ju keni blerë në 1.13360 dhe keni shitur në 1.13460.

Nëse marrim parasysh se keni blerë 1 lot (100.000 EUR), ju fitoni 100 USD (blerë me 113.360 USD dhe shitur në 113.460 USD).
Nga ana tjetër, nëse tregu merr drejtim të kundërt, do të pësoni një humbje prej USD 100.


Limit Prime Securities ofron një zgjedhje të gjerë të palëve valutore, duke përfshirë të gjitha palët kryesore valutore. Ne ofrojmë vazhdimisht marzhë të ulët në një numër të çifteve të njohura valutore.


Sa para duhet të depozitoni?

Falë levave, ju duhet të depozitoni vetëm një pjesë të vlerës së plotë tregtare, i quajtur marzhi fillestar.

Për shembull, leva prej 1:100 ju lejon të tregtoni vlerën prej USD 100.000 me shumën e depozituar prej vetëm USD 1.000.

Palët valutore kryesore

Grupi kryesor i çifteve valutore, ne pergjithësi përmban instrumentet me vëllimin më të tregtueshëm. Në shumë prej këtyre çifteve të monedhës, USD është një monedhë bazë ose e monedhë e kuotuar, dhe kjo është dëshmi që USD zakonisht përdoret si njësi e vlerës në tregjet financiare.

Palët valutore më pak të tregtueshme

Në përgjithësi, palët valutore më pak të tregtueshme përfshijnë monedhat e vendeve të zhvilluara, përveç USD.

Palët valutore ekzotike

Valutat që janë pak më të ulëta në likuiditet dhe më pak në përdorim në treg, por që janë në kategorinë e monedhave që i përkasin vendeve në zhvillim quhen çifte të monedhave ekzotike.

LLOGARI DEMO FALAS

Praktikoni pa rrezik me paratë virtuale
Urime. Aplikimi juaj ështe marrë
Gabim, provoni përseri. Aplikimi juaj nuk është marrë.