Često postavljana pitanja

Često Postavljana Pitanja

Kreiranje naloga

Kako mogu da otvorim demo nalog?

Da biste otvorili demo nalog, pronađite dugme „ili Isprobajte demo nalog“ na našoj početnoj stranici. Popunite obrazac svojim ličnim podacima i kliknite na „Završi“. Sačekajte verifikacioni e-mail od našeg tima, gdje ćete pronaći vaše korisničko ime i lozinku.

Kako mogu da otvorim pravi nalog?

Da biste otvorili pravi nalog, kliknite na dugme „Otvori pravi nalog“ na našoj početnoj stranici. Izaberite između individualnog ili korporativnog naloga. U oba slučaja moraćete da popunite obrazac sa ličnim podacima i kliknete na „Završi“. Nakon ovoga, sačekajte verifikacioni e-mail našeg tima, gdje ćete pronaći svoje korisničko ime i lozinku. Ne zaboravite da potvrdite e-mail da biste mogli da nastavite sa registracijom.

Kako da otpremim lični dokument sa fotografijom i ostale dokumente?

Nakon što popunite obrazac za registraciju, biće vam potrebno da otpremite dokumente, što možete učiniti u jpeg, png formatu ili pdf-u. Ako želite da preskočite dodavanje dokumenata i da ih otpremite kasnije, jednostavno idite na kontrolnu tablu i sa desne strane, u gornjem uglu vidjećete obavještenje „Otpremi svoje dokumente“, kliknite tamo i vodiće vas do ostatka postupka.
Kada koristite mobilni telefon, okrenite telefon vodoravno i obavještenja će se pojaviti na ekranu.

Koju vrstu dokumenata treba da pošaljem?

Prije nego što klijent može prvi put trgovati sa nama preko pravog naloga, moramo da verifikujemo identitet i adresu stanovanja.
Naši zahtjevi za verifikaciju identiteta mogu uključivati sljedeće:
 • Državni identifikacioni dokument (ID) koji sadrži sve sljedeće informacije:
 • Slika
 • Matični broj
 • Puno ime
 • Datum rođenja
 • Datum isteka dokumenta
Dokument o verifikaciji mjesta stanovanja, koji prikazuje vaše puno ime i adresu. Dokument o verifikaciji stanovanja treba da izda finansijska institucija, komunalno preduzeće, vladina agencija ili pravosudni organ i može biti:
 • Izvod iz banke,
 • Izvod sa kreditne / debitne kartice,
 • Račun za struju,
 • Račun za vodu ili gas,
 • Poreska prijava,
 • Poresko pismo,
 • Račun za telefon,
 • Račun za televizijske usluge, ili
 • Račun za Internet.

Zašto moram da otpremim lični dokument sa fotografijom i druge dokumente?

U skladu sa našim zakonskim i regulatornim obavezama, moramo verifikovati vaš identitet i adresu stanovanja, za šta mogu biti potrebni lični dokument sa fotografijom i podaci o prebivalištu.

Kada otvorite račun kod kompanije Limit Prime Securities, saglasni ste da ćete se pridržavati svih važećih zakona i propisa protiv pranja novca i finansiranja terorizma, uključujući, ali ne ograničavajući se na zahtjev za pružanjem zadovoljavajućih dokaza o vašem identitetu, adresi stanovanja itd. Limit Prime Securities neće uspostaviti poslovni odnos sa klijentom ukoliko i dok klijentovi identitet i adresa prebivališta ne budu uspješno verifikovani i / ili ako budu primljeni i verifikovani svi potrebni dokumenti. Ovo služi da se i mi i vi zaštitimo od prevara, kao i da se zaštiti vaša privatnost, te je stoga dio našeg standardnog postupka dodatne analize. Limit Prime Securities zadržava pravo da nametne dodatne zahtjeve dodatne analize kada je to potrebno.

Da li rizikujem da izgubim pravi novac kada koristim Demo nalog?

Ne, kada koristite demo nalog, trgujete virtuelnim novcem tako da ne rizikujete da izgubite stvarni novac.

Da li nudite korporativni nalog?

Imamo u ponudi korporativni nalog.

Kako mogu da promijenim lozinku?

Za desktop aplikaciju:
Pogledajte meni i odaberite „Alati“. U padajućem meniju odaberite „Opcije“. Pojaviće se popup, gdje bi trebalo da odete pod „Server“. Tamo ćete naći polje za lozinku. Kliknite na dugme „Promijeni“ koje je u liniji sa poljem za lozinku.

Za aplikaciju za mobilne uređaje:
Otvorite vašu aplikaciju i kliknite na „Nalozi“. Pronađite meni sa tri reda i na padajućoj listi kliknite na „Upravljanje računima“. U gornjem desnom uglu ekrana naći ćete meni sa tri tačke. Kliknite na njega i odaberite opciju „Promijeni lozinku“.

Za webtrader:
Prijavite se na svoj webtrader nalog. Pogledajte meni i odaberite „Alati“. U padajućem meniju odaberite „Opcije“. Pojaviće se popup, gdje bi trebalo da odete pod „Server“. Tamo ćete naći polje za lozinku. Kliknite na dugme „Promijeni“ koje je u liniji sa poljem za lozinku.

Kako da se prijavim na MT 5 platformu za trgovanje?

Za desktop aplikaciju:

Dvaput kliknite na aplikaciju platforme MT 5 koju ste preuzeli sa naše web stranice. U polje „Prijava“ unesite vaše korisničko ime, a u polje „Lozinka“ unesite lozinku. U polju „Server“ odaberite LimitPrimeSecurities-Demo ako imate demo račun ili LimitPrimeSecurities-Live ako imate pravi nalog. Pritisnite „Ok“ i imaćete interakciju sa MetaTrader 5 platformom.

Za aplikaciju za mobilne uređaje:

Kada preuzmete naš MT 5 na svoj mobilni telefon, sistem MT 5 pravi generički nalog za vas. Kliknite na vašu mobilnu aplikaciju, idite na „Upravljanje nalogom“ i kliknite na ikonu „+“. Pojaviće se novi ekran na kojem nas možete naći kao brokera - Limit Prime Securities. Nakon toga vidjećete polja za unos korisničkog imena i lozinke. U polju „Server“ odaberite LimitPrimeSecurities-Demo ako imate demo nalog ili LimitPrimeSecurities-Live ako imate pravi nalog. Pritisnite „Ok“ i moći ćete da trgujete na MetaTrader 5 platformi.

Za webtrader:

Da biste se prijavili na webtrader, kliknite na ovaj link ili unesite u polje za pretragu: https://limitprime.com/en/veb-terminal. Kada vam se otvori stranica, imaćete popup za unos korisničkog imena i lozinke, kao i za odabir servera. Ako imate demo nalog, trebalo bi da izaberete LimitPrimeSecurities-Demo server, a ako imate pravi nalog, trebalo bi da odaberete LimitPrimeSecurities-Live server.

Da li je ograničeno trgovanje na demo računu?

Da. Na vašem demo nalogu dobijate iznos od 5 000 USD za demo trgovanje.

Depozit

Kako mogu da deponujem sredstva?

Možete deponovati sredstva putem deviznog računa, kreditne / debitne kartice (Master Card, Visa i American Express), Skrill-a ili Neteller-a.

Mogu li da deponujem sredstva putem bankovnog računa?

Da, možete uplatiti sredstva sa vašeg bankovnog računa.

Da li mogu da deponujem sredstva pomoću kreditne / debitne kartice?

Da, možete uplatiti sredstva sa vaše kreditne / debitne kartice. Prihvatamo MasterCard, Visa i American Express.

Da li su moja sredstva pod rizikom u slučaju bankrota kompanije?

Sredstva klijenta primljena na bankovne račune Limit Prime Securities odvajaju se od sredstava koja koristi kompanija. To znači da vaša sredstva nisu pod rizikom ni u jednom trenutku, čak i ako kompanija bankrotira.

Da li postoji ograničenje depozita koji mogu da uplatim??

Minimalni potreban iznos za početak trgovanja sa Limit Prime-om je 100 eura. Gornja granica iznosi 40.000 eura. 

Kolika je minimalna procentualna suma potrebna za trgovanje na margini?

Prva prednost trgovanja CFD-ovima je ta što kupci mogu da trguju na margini koristeći leveridž. CFD trgovanje znači da kupci mogu trgovati portfeljem različitih finansijskih proizvoda bez potrebe za depozitom velike količine kapitala. Minimalna procentualna suma potrebna za trgovanje na margini kod nas je samo 1%.

Povlačenje sredstava

Mogu li da povučem novac kad god želim?

Da, novac možete podići u bilo kom trenutku. Bez obzira kada ste počeli da trgujete, čim primomo vaš zahtjev, nastavićemo sa prenosom novca na bankovni račun koji ste naveli.

Kako mogu da povučem moj novac?

Jedini način povlačenja novca u ovom trenutku je putem vašeg bankovnog računa. Sa kontrolne table vašeg naloga šaljete nam zahtjev za povlačenje koji mi zatim obradimo i pokrenemo.

Koji je vremenski okvir obrade?

Za domaće transfere potrebno je 24 sata. Za međunarodne, to je 24h do 48h (radnim danima).

Postoje li limiti na povlačenje sredstava?

Ne, ne postoji, međutim, savjetujemo našim klijentima da uzmu u obzir svoje politike prenosa ličnih banaka u pogledu provizija po različitim iznosima transfera.

Trgovanje

Mogu li da trgujem bilo kojim instrumentom?

Da, naravno, možete odabrati više od jednog od instrumenata koje nudimo za trgovanje.

Mogu li se zadužiti / ući u minus sa trgovanjem?

Ne kada trgujete sa nama. Svi naši klijenti su zaštićeni od negativnog stanja, što znači da nikada nećete izgubiti više novca nego što ste uložili.

Postoje li neka ograničenja u vezi trgovanja?

Da, Limit Prime ne dozvoljava skalpiranje.

Gdje mogu da vidim finansijsko stanje naloga za trgovanje?

Vaš finansijski status možete lako vidjeti na kontrolnoj tabli, ali prvo se morate upoznati sa sledećim definicijama:

Stanje = depoziti - isplate + P&L zatvorenih pozicija. Ne uključuje dobit / gubitak trenutno otvorenih pozicija.

Kapital = stanje + P&L otvorenih pozicija. Ovo je trenutna, stvarna vrijednost vašeg računa.

Margina: Ukupan iznos novca koji ste investirate.

Slobodna margina: Iznos novca dostupan za nove investicije.

Nivo margine: Predstavlja sigurnost vaše imovine. Što je veći, to bolje. Kada nivo margine padne na 20%, sve vaše aktivne trgovine će biti zatvorene kako ne biste izgubili sav novac.

Ove informacije su vam dostupne u Alatkama, u odjeljku Trgovina / Izloženost / Istorija.

Kako da zatvorim poziciju? 

Za MetaTrader 5 desktop aplikaciju:

Da biste zatvorili poziciju, spustite se na Toolbox i odaberite odjeljak Trgovina. Pronađite poziciju koju želite da zatvorite i kliknite na „k“ ispod oznake Profit. Jednom kada to učinite, pojaviće se popup i kliknite na žuto dugme „Zatvori“.
Jednom kada zatvorite poziciju, vaš profit / gubitak će se automatski prikazati u vašem kapitalu.

Za mobilnu aplikaciju:

Izaberite odeljak „Trgovina“ na traci sa alatkama, koji je 3. po redu. Izaberite položaj koji želite da zatvorite i dugo pritisnite na njega. Izaberite „Close Position“, pritisnite dugme „Close“ i prikazaće se ekran „Gotovo“.        

Za webtrader:

Proces zatvaranja pozicije kada trgujete putem web tradera je isti kao u našoj MT 5 aplikaciji za računare. Dakle, da biste zatvorili poziciju, spustite se na Toolbox i odaberite odjeljak Trgovina. Pronađite poziciju koju želite da zatvorite i kliknite na „k“ ispod oznake Profit. Jednom kada to učinite, pojaviće se popup i kliknite na žuto dugme „Zatvori“.
Jednom kada zatvorite poziciju, vaš profit / gubitak će se automatski prikazati u vašem kapitalu.

Kako da otvorim poziciju?

Za MetaTrader 5 desktop aplikaciju:

Da biste otvorili poziciju, idite na aplikaciju Limit Prime Securities MT 5, odaberite instrument kojim želite da trgujete, kliknite i držite i odaberite „Novi nalog“. Na ovaj način ćete otvoriti popup ekran gdje ćete moći da odredite poziciju . Drugi način da to uradite je dvostrukim klikom na izabrano sredstvo i odmah će se pojaviti popup.
Na position ekranu ćete moći da vidite cijene, odaberete obim vaše trgovine, postavite naloge na čekanju, stop-loss i take-profit naloge kako biste pomogli u upravljanju rizikom. Imajte na umu da se sve dok ne kliknete na dugme Kupi / prodaj na position ekranu, cijene se stalno ažuriraju u skladu sa kretanjima na tržištu.

Za aplikaciju za mobilne uređaje:

Otvorite svoju mobilnu aplikaciju i idite na odeljak „Quote“ (prvi odeljak na traci sa naplatom). Izaberite sredstvo sa kojim želite da trgujete, dugo ga pritisnite i odaberite „New Order“. Nastavak procesa je isti kao i kod aplikacije za računare.

Za web trgovce:

Proces otvaranja pozicije kada trgujete na našem web traderu je isti kao u našoj MT 5 aplikaciji za računare. Dakle, da biste otvorili poziciju, odaberite instrument kojim želite da trgujete, kliknite desnim tasterom miša na njega i odaberite „New order“. Na ovaj način ćete otvoriti popup ekran sa pozicijom. Drugi način da to uradite je dvostrukim klikom na izabrano sredstvo i odmah će se pojaviti popup.
Na position ekranu ćete moći da vidite cijene, odaberete obim vaše trgovine, postavite naloge na čekanju, stop-loss i take-profit naloge kako biste bolje upravljali rizikom. Imajte na umu da se sve dok ne kliknete na dugme Kupi / prodaj na position ekranu, cijene se neprestano ažuriraju u skladu sa kretanjima na tržištu

Kako da podesim Stop-loss nalog? 

Jednom kada odaberete sredstvo sa kojim želite trgovati i kliknete na „New Order“, vidjećete popup. Tamo ćete moći da unesete željeni Stop-loss nivo.
Na mobilnoj aplikaciji, Stop-loss nalog je predstavljen skraćenicom SL.

Kako da postavim Stop-Limit nalog? 

Jednom kada odaberete sredstvo sa kojim želite trgovati i kliknete na „New Order“, vidjećete popup. U polju „Tip“ odaberite opciju „Pending Order“. Nakon toga će vam se pojaviti više polja za popunjavanje. Za „Tip“ odaberite Prodaja ili Buy Stop Limit Order.

Kako da podesim Take Profit nalog? 

Jednom kada odaberete sredstvo sa kojim želite da trgujete i kliknete na „New Order“, vidjećete popup prozor. Tamo ćete imati polje za ulazak u željeni Take Profit nivo.
U mobilnoj aplikaciji Take Profit nalog je predstavljen skraćenicom TP.

U koje vrijeme se može trgovati?

Vrijeme trgovanja za svaku imovinu se razlikuje i možete ih pronaći na našoj web stranici ili na platformi MetaTrader 5.

Da biste ih pronašli na našoj web stranici, idite na „Trgovanje i proizvodi“ i odaberite jednu grupu instrumenata, na primjer, akcije. Scrollujte i kliknite na dugme „Liste akcija - kliknite ovjde“. Otvoriće se .pdf fajl u kom ćete naći tabelu sa listom uslova trgovanja akcijama. U posljednjoj koloni „Sati trgovanja“ pronaći ćete sate trgovanja za svaku imovinu.

Da biste pronašli radno vrijeme na platformi MetaTrader 5 za desktop računare i web trgovce, kliknite desnim tasterom miša na izabrano sredstvo a zatim kliknite na „Specifikacija“. Vidjećete popup sa nazivom „Opis“. Na samom dnu okvira naći ćete tabelu sa sesijama, citatima i trgovinama. U koloni „Trgovine“ definisani su sati trgovanja.

Da biste pronašli radno vreme trgovanja u mobilnoj aplikaciji, idite na odjeljak „Citati“ (prvi odjeljak na traci sa alatkama). Izaberite sredstvo sa kojim želite da trgujete, pritisnite i držite i odaberite „Svojstva“. Scrollujte i na samom dnu ćete vidjeti tabelu „Trgovinska sesija“, u kojoj su definisani sati trgovanja.

Leveridž

Da li je leveridž uvijek isti?

U zavisnosti od finansijskog proizvoda sa kojim trgujete, postoje različiti nivoi leveridža. Uz Limit Prime, leveridž za valutne parove je 1:100, za akcije 1:20, za indekse 1:50, za kriptovalute 1:5, za sirovu naftu i Brent 1:50, za zlato i srebro je 1:100, a za ostale robe leveridž je 1:20.

Tarife

Ima li skrivenih naknada?

Ne. Limit Prime ne naplaćuje nikakve skrivene naknade.

Da li naplaćujete proviziju na trgovanje?

Ne. Trgujete sa provizijom od 0% na svako sredstvo.

Da li naplaćujete naknadu za ostavljanje otvorene pozicije preko noći?

Da. Swap se oduzima sa vašeg računa kad god neka pozicija ostane otvorena tokom noći.

Da li nudite fiksni ili varijabilan spred?

Trenutno nudimo samo varijabilni spred.

Pošaljite nam poruku ako želite da stupite u kontakt sa našim agentom.

Rado ćemo razgovarati sa vama.

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!