Disney Q3 Rezultati

23.08.2021
Disney Q3 Rezultati
Gigant i lider na tržištu iz oblasti zabave, Walt Disney Company konačno izlazi iz veoma teškog i kritičnog finansijskog perioda. Naime, tokom krize izazvane pandemijom Covid-19 bio je zabranjen svaki vid zabave na otvorenom. Ova stroga mjera direktno je uticala na W. Disney Co, koja je tri mjeseca poslovala sa velikim gubicima.

Prošle sedmice Disney je objavio svoje rezultate iz trećeg kvartala i pokazali su se znatno iznad očekivanih nivoa.

Kao što možete vidjeti iz našeg infografika, prihodi Disney's Parks, Experiences and Products nadmašili su procjene analitičara, te su porasli četiri puta u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je jedan od najimpresivnijih rezultata prikazanih u izvještaju.

Disney-ev izvještaj je takođe nadmašio očekivanja analitičara u svim ostalim kategorijama.

Kao što je prikazano na infografiku iznad, prilagođena zarada po dionici (EPS) bila je znatno iznad predviđanja analitičara od 0,53 dolara i dostigla nivo od 0,80 dolara. Disney-ev prihod je takođe premašio konsenzusne procjene - porastao je za 44,5% u odnosu na prethodnu godinu (YY). Prihodi u segmentu “Zabavni parkovi, iskustva i proizvodi” takođe su nadmašili očekivanja i dostigli 4,3 milijarde dolara.

Odmah nakon objavljivanja izvještaja, dionice kompanije skočile su za više od 5% u trgovanju nakon radnog vremena. Iz godine u godinu cijena dionica porasla je sa 128,12 dolara na 173,25 dolara.

U svakom od prethodnih pet kvartala, Disney je prijavio gubitak u operativnim prihodima u segmentu “Zabavni parkovi, iskustva i proizvodi” zbog Covid-19 pandemije. Tokom trećeg kvartala, operativni prihod ovog segmenta je dostigao 356 miliona dolara, u poređenju sa gubitkom od 1,87 milijardi dolara tokom istog kvartala prošle godine.

Kao što vidite, stvari izgledaju dobro za Disney zahvaljujući popuštanju mjera izazvanih Covid-19 pandemijom i raznovrsnijoj liniji proizvoda i usluga.

Procjenjuje se da će Disney-ev sljedeći izvještaj o zaradi biti objavljen 10. novembra 2021.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!