Nvidia Dioba Akcija

16.07.2021
Nvidia Dioba Akcija

Nvidia je tehnološki gigant sa sjedištem u Santa Klari u Kaliforniji, Sjedinjene Američke Države. Ova korporacija je vodeći proizvođač računarskih čipova i lider u proizvodnji grafičkih kartica za sektor kompjuterskih igara.

Danas se savremeni život i tehnološki napredak ne mogu zamisliti bez NVIDIA-e.

NVIDIA Rezultati Poslije Diobe Akcija

Čipovi ove kompanije ugrađeni su u sve elektronske uređaje, od satova do satelita. Kompanija je naročito važna kod proizvodnje mobilnih telefona i konzola, kao i kod automobilske i vojne industrije.

Na našem infografiku možete vidjeti izvanredne rezultate kompanije. Prihodi NVIDIA-e u prvom kvartalu porasli su 84% u odnosu na prethodnu godinu, a zarada po akciji porasla je 106%. NVIDIA je imala prihod od 5,66 milijardi dolara što znači da je premašila postavljeni cilj od 5,3 milijarde dolara. Prihod u segmentu igara skočio je za 106% zbog velike potražnje za jedinicama grafičke obrade kompanije koje koriste igrači.

26. maja, zajedno sa izvještajem o prihodima u prvom kvartalu, kompanija je objavila planove za petu diobu akcija od izlaska na tržište ’97 godine. Dioba 4 za 1 dogodiće se 20. jula. A šta to znači za kompaniju i za akcionare?

Upravni odbor kompanije Nvidia izjavio je da su se odlučili za diobu akcija da bi „učinili vlasništvo nad akcijama dostupnim investitorima i zaposlenima“. To znači da će cijena pojedinačne akcije biti niža za onoga ko želi da je kupi.

Kada dođe do podjele, investitori će dobiti četiri akcije za svaku akciju koju posjeduju. Cijena postojećih akcija podijeliće se sa četiri. Na primjer, umjesto da poseduju jednu akciju od 760 dolara, nakon podjele, investitori će posjedovati četiri akcije po cijeni od 190 dolara za svaku

Sa impresivnim rastom kompanije i sve važnijom ulogom “cloud computing-a” i AI-ja u svijetu, a zajedno sa diobom akcija, postoji puno razloga da obratite pažnju na akcije kompanije NVIDIA.

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte akcije.

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!