Amazon Prime Day - Najveći prodajni događaj

06.07.2023
Amazon Prime Day - Najveći prodajni događaj

Imamo uzbudljive vijesti! Amazon Prime Day 2023 počinje uskoro!

Što je Amazon Prime Day?

Prime Day je događaj koji organizuje Amazon isključivo za svoje Prime članove. Tokom Prime Day-a, Amazon nudi popuste na širok spektar proizvoda na svojoj veb stranici.

Ova tradicija je započela 2015. godine kao proslava 20. godišnjice Amazon-a, ali je u početku imala skoro pa i negativne rezultate. Tokom faze razvoja, Prime Day je promovisan kao jednodnevni događaj sa više ponuda od Crnog Petka (Black Friday), međutim, sada se postepeno razvija u rasprodaju artikala koja traje 48 sati. Pronađite više informacija o prošlogodišnjem Prime Day-u ovdje.

Amazon Prime Day će početi u utorak, 11. jula, i trajaće do srijede, 12. jula.

Koje promjene se mogu očekivati za ovogodišnji Prime Day?

Amazon je nedavno uveo ekskluzivni program samo za pozvane članove koji omogućava posebne ponude tokom ovog događaja. Program se sada fokusira na rješavanje visoke potražnje za popularnim proizvodima, kao što je na primjer 14K smart TV koji košta samo 100 dolara. Ovo ažuriranje omogućava članovima Prime usluge da izraze svoj interes za određene proizvode tako što će posjetiti njihove odgovarajuće liste i zatražiti pozivnicu prije početka događaja. Ako budu izabrani, članovi Prime usluge će putem e-pošte dobiti jedinstveni link preko kojeg mogu kupiti željeni proizvod.

Takođe, počevši od 3. jula 2023. godine, pa sve do 10. jula, članovi Prime usluge mogu dobiti promotivni kredit od 5 dolara prilikom kupovine Amazon eGift kartice u vrijednosti od 50 dolara ili više. Ovo je zaista odlična prilika da se uštedi malo novca, ako već kupci planiraju potrošiti barem 50 dolara tokom Prime Day-a.

Kako funkcioniše poklon kartica? Nakon što se narudžbina obavi, kupci će primiti e-mail sa uputstvima za korišćenje kredita (koji se može iskoristiti do petka, 25. avgusta), a njihova ušteda će biti prikazana prilikom plaćanja. Međutim, postoji jedan uslov: ovaj kredit se može primijeniti samo na proizvode koji su dostavljeni i prodavani od strane Amazona, a ne na proizvode koje prodaju treća lica.

Performans Amazon-ovih akcija tokom 2023. godine

Tokom Prime Day prošle godine, online prodaja je dostigla iznos od 12 milijardi dolara za samo dva dana. Prime Day se pokazao kao veliki uspjeh za Amazon, a očekuje se da će mnogi Amerikanci potrošiti sličan iznos i ove godine.

Ovo nije samo dobra šansa da se uštedi novac, već i prilika da se zaradi novac učešćem na berzi. Zbog toga investitori sa nestrpljenjem čekaju još jedan uspješan Prime Day, nadajući se da će premašiti prošlogodišnji prodajni rekord od 12 milijardi dolara. Jer, Prime Day ima dokazanu sposobnost da pozitivno utiče na cijenu akcija.

Uprkos najavi Amazon Prime Day-a, cijena akcije Amazona doživjela je blagi pad od 1% zbog vijesti povezanih sa Federalnom trgovinskom komisijom. Trenutno cijena AMZN akcije iznosi 130,36 dolara.

Brzi rast u sektoru vještačke inteligencije imao je značajan uticaj na tehnološke akcije, a jedna od njih je i AMZN akcija, koja je porasla za čak 45% od početka 2023. godine.

Iako Amazon možda nije vodeća sila trke za AI tehnologijom, njegov potencijal da revolucionizuje poslovanje sigurno će uticati na cijenu akcije.

Analitičari iz Jefferies-a su nedavno povećali ciljanu cijenu ove sa 135 na 150 dolara, zbog potencijal AI tehnologije u Amazonovom poslovanju sa cloud računarstvom.

Šta se još dešava sa Amazon-om?

Amazon se suočava sa pravnim izazovima vezanim za Prime usluge. Nedavno, federalna trgovinska komisija (FTC) podnijela je tužbu protiv kompanije. Oni optužuju Amazon da su prevarili i zadržali brojne potrošače u skupim Prime pretplatama, a nisu pružili jasne opcije za otkazivanje usluga. Predsjednica FTC-a, Lina Khan, izjavila je da ove manipulativne taktike imaju negativne posljedice kako za potrošače, tako i za legitimne kompanije koje nisu kao Amazon.

Nije sve baš negativno, imamo i pozitivne vijesti!

Amazon će unaprijediti operacije centra podataka u Ohaju, ovo predstavlja jedna nova investicija!

Amazon Web Services (AWS) planira uložiti otprilike 7,8 milijardi dolara u izgradnju novih podatkovnih centara. Ovi podatkovni centri će se sastojati od različitih komponenti tehnološke infrastrukture kao što su računarski serveri, pogoni za skladištenje podataka, mrežna oprema i ostali potrebni resursi za cloud računarstvo. Očekuje se da će investicija biti završena do početka 2030. godine, kako je nedavno naveo guverner Ohaja, Mike DeWine.

Šta se očekuje od Amazon Prime Day-a 2023?

Veoma uspješan Prime Day ima potencijal da utiče na cijenu akcije kompanije, pokazujući usmjerenost prema rastućem trendu.

Zaključak

Zaključno, Amazon Prime Day ima veliki značaj i snažan uticaj kako na potrošače, tako i na investitore. Za potrošače, predstavlja priliku za šoping u kojoj mogu pristupiti ekskluzivnim ponudama i popustima na širok spektar proizvoda. Sa druge strane, Prime Day je ključan za investitore jer pokazuje sposobnost Amazona da generiše prihod i učvrsti svoj položaj na tržištu.

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!