Bitcoin City - Budućnost Življenja i Investiranja

29.11.2021
Bitcoin City - Budućnost Življenja i Investiranja

U prošlosti su se gradovi uglavnom razvijali slučajno. Nastajali bi na pogodnim lokacijama ili blizu resursa neophodnih za život i planiranje je tu prestajalo. Sve što bi se kasnije dogodilo bilo bi proizvod slučajnosti. Tako su stvari funkcionisale do druge decenije dvadesetog vijeka kada su gradovi počeli da se grade namjenski, počevši sa Njujorkom, kao najpoznatijim primjerom.

Iako planiranje i izgradnja cijelih metropola nije strano ljudskoj civilizaciji, vijest o Bitcoin City-u obišla je svijet i označila novu eru kada su u pitanju gradovi budućnosti.

Koje pogodnosti pruža Bitcoin City?


El Salvador planira da izgradi Bitkoin grad u podnožju vulkana Conchagua, a za finansiranje ovog projekta koristiće istoimenu kriptovalutu, najavio je predsjednik Nayib Bukele.
Ovaj futuristički grad imaće stambene i poslovne prostore, zabavne sadržaje, restorane i aerodrom i sve druge karakteristike svjetskih metropola. U centru će se nalaziti trg u obliku Bitcoin novčića, čime će i simbolički biti predstavljen njegov značaj.
Početak izgradnje otpočeće 2022. godine, a El Salvador planira da prikupi oko milijardu dolara putem Bitcoin Bond-a u partnerstvu sa Blockstream-om, kompanijom za infrastrukturu digitalnih sredstava. 
Polovina sredstava biće iskorišćena za kupovinu Bitcoina, dok će ostalih 500 miliona dolara ići na energetiku i infrastrukturu za rudarenje ove kriptovalute. 

Ono što je izazvalo veliko interesovanje je uravo način na koji je tretiran problem rudarenja.  Ovo je zahtijevan i skup proces stvaranja novog Bitcoina rešavanjem kriptografskih problema pri čemu se troši velika količina električne energije. 

Budući da će ovaj grad biti sagrađen u blizini vulkana biće moguće koristiti njegovu  geotermalnu energiju i time značajno smanjiti troškove procesa.

Predsjednik El Salvadora na predstavljanju ovog projekta uputio je nedvosmislenu poruku svim investitorima širom svijeta: „Investirajte ovdje i zaradite novca koliko želite. Ovo je potpuno ekološki grad koji radi i koji se puni energijom vulkana." 

Broj investitora u Bitcoin raste iz dana u dan a ova kriptovaluta dostiže svoje rekordne vrijednost. Sve ukazuje na to da budućnost življenja i ulaganja uveliko kuca na naša vrata, a mugućnosti za investiranje su brojne.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!