Ether Bitne Informacije

04.05.2021
Ether Bitne Informacije
Ether je digitalna valuta koja olakšava transakcije na Ethereum blockchain-u. Ethereum je platforma ili tehnologija koju vodi internet zajednica, koja pokreće izvornu kriptovalutu zvanu Ether (ETH). Međutim, slobodno možemo reći da u kripto svijetu pojmovi Ether i Ethereum postali su zamjenljivi.

Ether, druga najveća kriptovaluta na svijetu u pogledu tržišne kapitalizacije, dostigao je novi vrhunac svih vremena 28. aprila.

Najprije, valja pomenuti da je Ether na tržištu već šest godina i njegova popularnost je od početka samo rasla. Takođe, upotreba Ether-a je raznolika i možete ga koristiti, ne samo za kupovinu robe i usluga na mreži, već i za podršku i ulaganje u “dapps” (decentralizovane aplikacije).

Godišnji Trend Ether-a

Ovaj novi maksimum uslijedio je nakon tri uzastopna dnevna dobitka od 19%. Ovim je produžen rast vrijednosti kriptovaluta tokom 2021. godine u kojem je vrijednost Ether-a već utrostručena. Rast se dogodio zbog medijskih izvještaja o planovima Evropske investicione banke da pokrene prodaju „digitalnih obveznica“ na blockchain mreži Ethereum, što je za posljedicu imalo naglo povećanje cijene Ether-a (ETH) na novi rekord od 2.713,95 dolara u srijedu.

Iako neki analitičari i ljubitelji kriptovaluta kažu da će Ether uvijek biti na drugom mjestu u poređenju sa Bitcoin-om, povećanje Ether-ove tržišne kapitalizacije na nevjerovatnih 304 milijarde dolara mogao bi biti znak za preispitivanje mogućnosti nekih promjena u ovoj percepciji.

Pogledajte poslednji dio našeg infografika koji upoređuje Dominance Index Bitcoin-a i Ether-a. DI omogućava trgovcima da razumiju i izmjere kapitalizaciju kripto tržišta koja se često upoređuje sa ukupnim tržištem glavnih kriptovaluta koje su popularne u ovom trenutku. Kao što vidite, Bitcoin DI je opao za više od 20% od početka godine, a Ether DI je porastao skoro 5% u istom vremenskom periodu.

Iako je Bitcoin i dalje nedodirljiv i daleko ispred svih ostalih kriptovaluta, Ether je svakako vrijedan razmatranja kada planirate da ulažete na kripto tržište!

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte kriptovalute.

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!