Kada Elon Musk tvituje, tad je vaš trenutak za investiranje

30.03.2021
Kada Elon Musk tvituje, tad je vaš trenutak za investiranje
Finansijska tržišta su sklona čestim promjenama, što potencijalno dovodi do veće zarade. To je jedan od razloga zašto investitori vole da trguju na svjetskim berzama, čiji dnevni promet iznosi 5 biliona dolara.

U prošlosti smo vidjeli kako važni događaji, kao što su Brexit ili američki izbori, mogu pokrenuti lavinu na tržištu, ali ovi događaji nisu jedini koji imaju tu moć. Izgleda da, ako tvit dolazi od prave osobe pokreće se isti efekat.

Govorimo o Elonu Musku. Prošle nedelje, kao i mnogo puta ranije, tehnološki milijarder je sa samo jednim tvitom pokrenuo pravu oluju na tržištu. Ovog puta tema njegovih tvitova nisu bili Dogecoin, GameStop ili istraživanje svemira, već njegova kompanija i njegova najnovija fiksacija. Tesla i Bitcoin.

Obavijestio je svijet da je sada moguće kupiti Teslina vozila sa Bitcoin-om. Kao i obično, ovo je izazvalo pometnju na tržištu.
 

Kolika je moć jednog tvita?

Iznenađujuće je veća nego što možda mislite. Cijena Bitcoin-a je porasla za skoro 3% i dostigla 56.240 dolara nedugo nakon Muskovog tvita, što je više nego dovoljno za kupovinu Tesla Model 3 vozila. Teslino najskuplje vozilo, Model S Plaid košta oko 120.000 američkih dolara, što znači da ga sada možete kupiti za samo malo više od dva Bitcoin-a.

Bitcoin visual

Ovaj tvit je nastao nakon što je kompanija za električne automobile u februaru objavila da je kupila Bitcoin-e u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara.
I dok je Bitcoin porastao, Tesline akcije pale su za 5%. Zašto?

Ovo se dogodilo zato što je Tesla odlučila da će zadržati Bitcoin-e koje dobije i da ih neće pretvarati u USD ili bilo koju drugu valutu, što povećava izloženost proizvođača električnih vozila Bitcoin-u, a to bi moglo zabrinuti akcionare koji žele imati akcije Tesle a ne Bitcoin.

Iako je ova opcija plaćanja trenutno dostupna samo kupcima iz Sjedinjenih Država, neki tvrde da je to veliki korak i za kompaniju i za kripto valutu, jer nova odluka utiče na davanje legitimiteta digitalnoj valuti.

Pometnja izazvana Muskovim tvitom nije dugo trajala i cijena Bitcoin-a je ubrzo pala na 51.750 dolara, što je u skladu sa prethodnim nivoima cijena.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte kriptovalute.

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!