Netflix Q3 Rezultati - Uspjeh "Squid game"

22.10.2021
Netflix Q3 Rezultati - Uspjeh "Squid game"

Netflix je objavio rezultate za treći kvartal i kompanija može biti ponosna na svoja dostignuća.

Sa svojim hit serijama „Squid Game“ i „La Casa De Papel“ („Money Heist“) i širokim spektrom novih sadržaja, Netflix je stekao 4,4 miliona novih pretplatnika u trećem kvartalu 2021. Rast pretplatnika u ovom kvartalu imao je solidan ritam od preko 3,84%.

Kvalitetan sadržaj je ključni sastojak uspjeha ove kompanije. U prilog tome govori i činjenica da su predstavili „Squid Game“, južnokorejsku distopijsku seriju koja je, prema Netfliksu, postala „najveća TV serija ikada“. Kompanija je saopštila da je 142 miliona domaćinstava širom svijeta gledalo seriju u prve četiri nedelje.

Ponuda dobrog sadržaja dovela je do odličnih finansijskih rezultata što možete vidjeti na našem infografiku. Zarada po akciji (EPS) premašila je predviđanja od 2,58 dolara i porasla na 3,19 dolara. Za razliku od EPS-a, prihod je odgovarao predviđanjima analitičara od 7,5 milijardi dolara.

Akcije kompanije porasle su za skoro 5% . Tokom prošle godine, Netfliksove akcije su obezbjedile ukupan prinos od 29,9%, što je iznad ukupnog prinosa S&P 500 od 16,7%.

Štaviše, poslovanje je na putu da generiše operativnu maržu od 20% u 2021. U prošlosti je operativna marža iznosila oko 3% u bilo kojoj godini. Ova metrika pokazuje investitorima profitabilnost poslovanja i nudi zgodan način za poređenje konkurentskih preduzeća.

Netflix definitivno ostaje na pravom putu kada je u pitanju povećanje profitabilnosti.

Uprkos činjenici da postaje sve teže privući nove i zadržati postojeće pretplatnike zbog veće konkurencije, Netflix zadržava pozitivan stav. U svom najnovijem saopštenju kompanija je saopstila da očekuje 8,5 miliona novih pretplatnika u četvrtom kvartalu.

„U četvrtom kvartalu stiže nam toliko sadržaja kakvog nikada nismo imali, tako da ćemo morati da nađemo način da to uradimo i za sjajnu i sledeću godinu. Rekao je ko-izvršni direktor Netflixa Reed Hastings.

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!