Nvidia Q3 Rezultati

22.11.2021
Nvidia Q3 Rezultati
Nvidia je objavila svoju zaradu u trećem kvartalu koja je nadmašila sva očekivanja analitičara. Najneverovatniji rezultat bio je porast prihoda data centra od skoro 55% na godišnjem nivou zbog povećanja potražnje za čipovima za veštačku inteligenciju.

Kao što možete videti iz našeg infografika, zarada po akciji (EPS) premašila je očekivanja analitičara od 1,11 dolara i dostigla 1,17 dolara. Nvidijin prihod je takođe bio iznad procenjene vrednosti, sa povećanjem od 50,3% u poređenju sa istim  kvartalom prošle godine.

Nvidia akcije su porasle za 38% u posljednjih mjesec dana, a nakon objavljivanja izvještaja porasle su za dodatnih 5%. Tokom prošle godine, Nvidijine akcije su obezbedile ukupan prinos od 118,1%, što je znatno iznad ukupnog prinosa S&P 500 od 29,9%.

Razlog za ove izvanredne rezultate, prema ekspertima, je „metaverse trka“. Metaverse je virtuelno okruženje koje predstavlja budućnost interneta i sve velike tehnološke kompanije žele da budu deo toga. Nvidia ima za cilj da bude u srcu virtuelnog univerzuma, sa svojim platformama, softverima i alatima kako bi to i ostvarila.

Nvidia očekuje da će njen prihod u četvrtom kvartalu dostići 7,4 milijarde dolara, sa stopom rasta od 47,9% u odnosu na isti period prethodne godine.

Očekuje se da će sledeći izveštaj o zaradi biti objavljan 22. februara 2022.

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!