Akcije u Prazničnoj Sezoni

10.12.2021
Akcije u Prazničnoj Sezoni
Bliži se sezona praznika. Ovo je vrijeme kada se kompanije spremaju za sezonu napredovanja ili prekida svog poslovanja. Neke od akcija koje se obično pojavljuju u "najdivnije doba godine" uključuju ove kompanije:

Amazon, najveći svjetski trgovac na malo, do sada je imao lošiju godinu od očekivane, ali prema stručnjacima sa Wall Street-a, i dalje je jaka kupovina sa svojim potencijalom rasta od 18%. S druge strane, ove akcije treba smatrati dugoročnim ulaganjem, a ne kratkotrajnim, budući da su prema analitičarima dobici manje vjerovatni u 2021.

Target je krenuo uzlaznom putanjom, nakon prvog talasa Covid-19, nadmašivši rivale poput Walmart-a.
U prethodnoj sezoni pandemije, Target je povećao prodaju za 156% u odnosu na prethodnu godinu. Ovog puta kompanija ima Disney na svojoj strani jer je odlučila da utrostruči broj Disney prodavnica u okviru svojih objekata. To je ključna strategija koja bi trebala zadržati praznične kupce da dolaze do Nove godine.

Best Buy je, baš kao i Target, postigao dugoročna partnerstva za transport kontejnera koja su potrebna da preživi bilo kakav nered u lancu nabavke koji bi se mogao dogoditi oko Božića. Osvrćući se na prošlogodišnju prazničnu sezonu, cijena akcija BBY je pala za više od 10% nakon razočaravajućih prodajnih rezultata. Ali ove godine stvari izgledaju bolje za kompaniju. U posljednjem kvartalu, kompanija je prijavila povećanje prodaje preduzeća od 20% u odnosu na isti period prethodne godine na 11,84 milijarde dolara.

PayPal je jak i tradicionalno glavni igrač tokom sezone praznika. Nedavno se kompaniji pridružilo 13 miliona novih računa u odnosu na prethodni kvartal. U ovom trenutku, cijena akcija je pala za više od 30% od svog dosadašnjeg maksimuma, što kompaniju čini idealnom za trgovanje akcijama tokom praznika.

Starbuck’s-ov najnoviji kvartalni izvještaj pokazao je dobre rezultate za kompaniju. Kompanija je zadržala dobar dio masivnih dobitaka koje su doživjele njene pogonske operacije tokom gašenja COVID-a. Dionice Starbuck’s-a porasle su za 9,45% tokom prošle godine, a isti trend je nastavljen i u decembru.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!