5 prazničnih akcija na koje treba obratiti pažnju

29.12.2022
5 prazničnih akcija na koje treba obratiti pažnju

Trgovci, srećni praznici!

Novogodišnja euforija je tu, a mi smo uzbuđeni zbog nove godine i svih sjajnih stvari koje će ona donjeti. Za početak, hajde da odvojimo nekoliko sekundi i da se osvrnemo na ono što se dogodilo tokom 2022. Pokušajmo da u novoj vidimo kako možemo primijeniti lekcije iz ove godine na našu buduću trgovinu. Bilo je dosta uspona i padova na tržištu kapitala. Na negativnoj strani nalazi se indeks Dow Jones Industrial Average koji je pao za 8.52% za godinu dana. Dok je S&P 500 pao za 14.39% u roku od godinu dana.  Pozitivne vijesti donosi sektor energenata koji je imao eksploziju i nevjerovatno dobre rezultate.

Znamo da je praznični period idealan za proslavu sa porodicom, prijateljima i voljenim osobama, ali takođe, trgovci na berzi znaju da je ovo i sjajno doba godine za trgovanje.

Kad smo već kod toga, evo 5 najboljih akcija za trgovinu tokom prazničnih dana:

Amazon (AMZN)

Ukoliko želite da investirate tokom praznika, nema boljeg izbora od Amazona - jedna od najvećih akcija dvadeset prvog vijeka i najveći eCommerce na planeti. Teško je povjerovati da je Amazon prije samo nekoliko godina bio jedna mala online knjižara. A trenutno je odlično mjesto za investitore i ulaganje.

Jedostavno rečeno: Amazon čini stvari lakšim svima - od iskusnih investitora/trejdera do početnika. Ne treba vam puno novca ili veliko iskustvo prilikom trgovanja; možete jednostavno otići online i kliknuti "buy". Čak i ako ste iskusan investitor/trejder koji traži nešto novo, Amazon nudi mnoštvo načina da povećate svoj kapital.

Iako je jedna od najboljih kompanija na svijetu, Amazon je do sada imao prilično lošu godinu, što je dosta neobično za ovog titana. Amazon ulazi u sezonu praznika s pesimističnim raspoloženjem investitora. Ali uprkos padu akcija od početka godine od otprilike 45% zaključno sa 4. novembrom 2022., mnogi stručnjaci i dalje vjeruju da Amazon ima dugoročnu vrijednost.

U stvarnosti nije sve tako crno, 43 analitičara koji prate akciju ocijenili su je u prosjeku kao "strong buy", sa 12-omjesečnom ciljanom cijenom od 142,29 dolara. Ovo predviđa značajan rast od 36% u narednoj godini, sa značajnim dijelom tih dobitaka koji će se možda dogoditi u narednim mjesecima.

Costco (COST)
Costco se razlikuje od kompanija kao što su Walmart i Target. Costco zapravo izvlači značajan dio svog profita od članarine, koju posvećeni potrošači obnavljaju, 92,6% potrošača obnavlja svoju članarinu u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Poznat po svojoj jeftinoj robi, ove godine očekuje rekordnu prazničnu prodaju. To podrazumjeva da je možda baš ovo vrijeme dobro za kupovinu akcija. Pogotovo sada kada je kompanija pala za otprilike 14% do danas na godišnjem nivou. Takođe, analitičari sugerišu da je bolje investirati prije nego što budu objavljeni podaci o praznčnoj prodaji. Analitičari na Wall Streetu predviđaju povećanje od 14% u narednoj godini.

Target (TGT)

Ove godine mnogi investitori i trgovci imaju i Walmart i Target na svojim božićnim listama, i to s dobrim razlogom. Kako bi preživjele krizu lanca snabdijevanja koja guši maloprodajnu industriju, obje kompanije su uspostavile dugoročna partnerstva za transport kontejnera.

Međutim, Target bi mogao biti mudrija trgovina od ostalih. Analitičari su ga već ocijenili kao "strong buy". Za razliku od Walmarta, ove praznične sezone, Target ima drugačiji pristup. Target je 2022. godine zapošljavao preko 100.000 sezonskih radnika, otprilike isto kao i 2021. godine, dok će Walmart zaposliti kombinaciju od 40.000 stalnih i honorarnih radnika tokom praznične sezone. Realno gledano target ima bolju strategiju.

Starbucks (SBUX)

Tokom skoro 50 godina postojanja, Starbucks je izrastao u jedan od najprepoznatljivijih brendova na svijetu - i nije teško shvatiti zašto! Svako ko posjeti neku od njihovih lokacija osjeća se kao da ulazi u drugačiji svijet kafe. Uprkos utisku da se Starbucks nalazi skoro pa i na svakom ćošku, poznati lanac kafića se ipak brzo širi. Starbucks ima za cilj otvoriti 2.000 novih lokacija samo u Sjedinjenim Državama do 2025. godine. Takođe, u narednih pet godina, po jedna nova lokacija u Kini će biti otvarana na svakih 15 sati. Taj rast je zaista nevjerovatan i donosi nove mogućnosti za trgovce. Tokom sezone praznika, zbog kombinacije hladnijeg vrijemena i povećane aktivnosti kupaca, Starbucks će raditi izuzetno dobro.

Best Buy (BBY)

Best Buy, poput Targeta i Walmarta, ima potencijal da preživi bilo kakve zastoje u lancu nabavke koji bi mogli uništiti sezonu praznika. Međutim, to nije jedini razlog zašto investitori treba da obrate pažnju na ovuprodavnicu elektronike u Americi.

Best Buy ima nekoliko kečeva u rukavu, uključujući godišnju pretplatu na TotalTech od 199 dolara, koja dolazi s pogodnostima uključujući besplatnu isporuku i instalaciju Best Buy uređaja i 24/7 tehničku pomoć GeekSquad-a. Na Wall Streetu je prihod od pretplate porastao na status novog zlatnog standarda, a program TotalTech se neprekidno širi. Kompanija ima mnogo da ponudi, posebno pred sezonu prazničnih kupovina i kada se uzme u obzir mogući prinos od 5,11%.

Zaključak

Znamo da ste vjerovatno sve već čuli. Uradićete svoju prvu trgovinu i bićete bogati! Obogatićete se od sezone praznika, a onda više nikada nećete morati da radite.

Ali evo u čemu je stvar: to nije istina.

Da, možete profitirati od trošenja tokom praznične sezone. Međutim, ako niste pažljivi, mogli biste izgubiti sav svoj novac u tom procesu. A mi to ne želimo za vas! Sa kompanijiom Limit Prime nikada ne gubite više sredstava nego što ste uplatili. A naši mentori su tu da vas podrže i pažljivo vode tokom vašeg trgovanja.


 

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!