Alibaba 2021 prognoza

26.03.2021
Alibaba 2021 prognoza
Alibaba je kineska multinacionalna tehnološka kompanija specijalizovana za e-trgovinu, maloprodaju, Internet i tehnologiju. Tokom 2020. godine Alibaba je proglašena za petu najveću kompaniju za vještačku inteligenciju i jednom od najvećih svjetskih investicijskih korporacija.

Alibaba-u ponekad nazivaju "kineski Amazon" zbog sličnih poslovnih modela, koji uključuju tržište online trgovine, cloud biznis i fintech e-payment biznisa pod nazivom ANT Group.

Akcije Alibaba-e jedan su od najvećih dobitnika na berzi od početne javne ponude u septembru 2014. Uprkos usporavanju osnovnog poslovanja e-trgovine, ova tržišna gigantska dionica uspjela je rasti i postati jedna od najinteresantnijih za posmatranje u toku 2️021.

Akcije Alibaba-e rasprodate su 24. decembra, nakon vijesti da kineska Vlada pokreće antimonopolsku sondu u ovu kompaniju. Ali akcije su se brzo oporavile 29. decembra zbog vijesti o preuzimanju poslova ANT Group.

Profit, Prodaja i Prihod Tokom Covid-19 Pandemije

Alibaba nastavlja da raste. Međutim, rast zarade i prodaje dramatično se usporio u maju zbog pandemije Covid-19. Prilagođena dobit porasla je za 2% u poređenju sa godinom ranije, na 1,30 dolara po akciji. Prihod je povećan za 16% na preko 16,14 milijardi dolara, iznad očekivanja od 15,1 milijardi dolara.
Prihodi Alibaba-e više su nego utrostručeni u posljednje tri godine

Kao što možete vidjeti na našem infografiku, prognoze cijena za Alibaba-u imaju srednji cilj od 2.324,00, s visokom procjenom od 2.578,77 i niskom procjenom od 1.785,89. Medijana procjene predstavlja rast od 882,95%, u odnosu na poslednju cijenu od 236,43.

S druge strane, Alibaba je još uvijek pod istragom kineskih regulatora zbog govora svog osnivača, Jacka Ma, u kojem je kritikovao kineske regulatore i bankarsku industriju, što je izazvalo popriličnu pometnju na tržištu. Međutim, Kina bi previše izgubila puštajući ovu kompaniju da propadne. To bi imalo velike posljedice za njezinu ekonomiju, pa je za očekivati da se dođe do kompromisnog rješenje ovog sukoba.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte akcije.

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!