Booking.com - Impresivni Q4 rezultati

03.03.2023
Booking.com - Impresivni Q4 rezultati

Planirate putovanje u inostranstvo?

Prvo vam je potreban let do odredišta a potom i smještaj! Najlakši način da rezervišete sobu ili hotel u inostranstvu je Booking.com. Ovo je jedno ime koje je pa skoro svima veoma poznato. Booking.com je dio najveće online turističke grupe na svijetu pod nazivom Booking Holdings.

Booking, sem što pomaže da pronađete smještaj u kojem ćete uživati ​​u lijepom pogledu na grad, more ili planine,nudi vam još mnogo toga. Ova kompanija bi potencijalno mogla da vam donese profit.

Saznajte u nastavku zašto i kako!

Booking (BKNG) Vijesti

Booking, izbor broj jedan među investitorima, uspješno radi na svom marketingu, prijmer za to je i kampaja u kojoj glumi dobitnica Emija, Oskara i Zlatnog globusa, američka glumica i producentkinja Melissa McCarthy. Ova kompanija nedavno je poklonila 10.000$ putnih kredita za 50 srećnih dobitnika.

Neki drugi faktori koji doprinose masovnom rastu Booking-a su zimska turistička sezona i broj rezervacija koji je na sličnim nivoima kao i prije pandemije. 

Međutim, hajde da pogledamo ključni faktor koji utiče na rast akcija ove kompanije.

To je zadnji kvartalni izvještaj!

Booking (BKNG) je objavio impresivne rezultate za Q4

Booking Holdings je 23. februara 2023. prijavio zaradu koja je bolja od očekivane i ondosi se na četvrti kvartal 2022. godine. Objavljen je rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu. Prošle godine, Booking je povećao svoju zaradu sa 618 miliona dolara na 1,24 milijarde dolara prema GAAP-u. (Opšeprihvaćena računovodstvena načela).

Zarada po akciji procijenjena je na oko 10,32$.

Rast prodaje

Uz prosječnu godišnju stopu rasta od 41,4% u posljednje tri godine, rast prihoda Booking-a bio je izvanredan. Pandemija je u početku imala štetan učinak na prihode Booking-a, ali sa zadovoljstvom možemo konstatovati da su se stope rasta vratile u normalu.

Rast rezervacija

Booking je povećao svoj prihod tako što je povećao broj rezervacija (i aktivnosti) i procenat provizije kod tih rezervacija.

Ključni statistički podatak je broj rezervisanih noćenja, koji je nevjerovatan. Tu bilježimo rast od 101% na godišnjem nivou. Čini se da su korisnici oduševljeni ponudom jer je ova kompanija doživjela najbrži rast u poređenju sa bilo kojom drugom online turističkom kompanijom.

Booking ima veoma optimističnu perspektivu za sve investitore. Dokaz za to su: rast tržišne kapitalizacije od 94,1 milijardu dolara i malo više od 12,4 milijarde dolara gotovine i pozitivni novčani tok u posljednjih 12 mjeseci.

Booking je u bikovskom trendu!

Da li je Booking dobra akcija za investiranje u ovom trenutku?

Rezultati govore sami za sebe!

Od početka 2023. godine, cijena akcija Bookinga nije doživjela zastoj I dalje raste!

U ovom trenutku cijena je izuzetno blizu najvišim nivoima ikada. Najviša cijena BNKG akcija u istoriji Bookinga bila je 2.618 dolara, dok se trenutno procjenjuje na 2.524 dolara.

3. januara akcija je bjeležila cijenu od 2,032$. Što znači da je u vremenskom okviru od 2 mjeseca porasla za 492$ po akciji.
 

Kakvo je mišlenje analitičara?

24 analitičara koji nude 12-omjesečne prognoze cijena za Booking Holdings Inc imaju srednji cilj od 2.725,00, s visokom procjenom od 3.000,00 i niskom procjenom od 2.100,00. Srednja procjena predstavlja povećanje od +7,96% u odnosu na posljednju cijenu od 2,524$.

Trenutni konsenzus među tridesetjednim anketiranim investicionim analitičarem se svodi na “BUY” opciju. Ovaj rejting je ostao stabilan tokom čitavog februara.

Primjer hipotetičke ivnesticije

Cijena Booking-a na dan 03/01/2023: 2,032$.

Trenutna cijena: 2,524$.

Kao što smo prije pomenuli, cijena akcija je porasla za 492$ po akciji u periodu od dva mjeseca.

Da ste kupili 10 BKNG akcija na dan 03/02/2023. godine,

Da nas biste imali 10 x 492$ = 4,920$ profita.

Za kupovinu 10 BKNG akcija prvobitno bi vam bilo potrebno 20.320$.

Ali ne brinite, isti profit možete ostvariti sa manje novca, zahvaljujući polugi (levarage) koju nudi Limit Prime i koja iznosi 1:20. tj dobijate 20$ za svaki 1$ koji uložite.

Dakle, za kupovinu 10 dionica BKNG dana 03.02.2023. bilo bi vam potrebno samo:

2,032/20 = 101,6$ po akciji.

Dakle, sa investicijom od 1,016$, potencijalno biste mogli ostvariti profit od 4,920$.

Zaključak

Brzi rast korisnika koji je Booking doživio u ovom kvartalu uveliko je zadivio analitičare i trgovce. Takođe su bili oduševljeni sa značajnim rastom prihoda.

Gledajući cijeli kvartal, vjerujemo da rezultati ove online kompanije zaista oduševljavaju.

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!