Na Koje Kriptovalute Obratiti Pažnju u 2022.

03.01.2022
Na Koje Kriptovalute Obratiti Pažnju u 2022.
Živimo u svijetu kontradikcija u kojem su neke nacije prihvatile kriptovalute kao zakonsko sredstvo plaćanja, a druge su je učinile ilegalnom. Kriptovalute su od zanimljivog eksperimenta prešle u novu klasu imovine i digitalno zlato.

Mnogo novih kriptovaluta ulazi na tržište svakoga dana, što otežava donošenje odluke o ulaganju. U ovom članku predstavljamo vam naše odabire kriptovaluta na koje valja obratiti pažnju u 2022. godini.

Bitcoin. Neizbježno je spomenuti prvu kriptovalutu ikada na ovoj listi. Do kraja 2020. godine, Bitcoin se trgovao za 20 hiljada dolara po novčiću. U 2021. godini počeo je da se trguje za 32 hiljade dolara, dostigavši ​​svoje nove maksimume prešavši 60 hiljada dolara kasnije tokom godine. Gledajući njegov učinak od 2009. do 2021. godine, iako je pretrpio značajne promjene u aprilu, očigledno je da će se Bitcoin-om trgovati sve boljim cijenama.

Ethereum. U 2022. godini, Ether blockchain će preći sa energetski intenzivnog "proof-of-work" konsenzusa na ekološki prihvatljiv "proof-of-stake" konsenzus, čineći platformu održivijom. U 2023. godini, bočni lanci će se dodati osnovnom blockchain-u, što će biti efikasnija podjela opterećenje mreže. Zato, Ethereum trenutno izgleda kao "pametna" kupovina.

Rippleov XRP. Ova kriptovaluta finansijskim institucijama omogućava da prenose novac, uz pristupačne naknade i minimalno kašnjenje, privlačeći tako brojne velike banke iz cijelog svijeta. Vrijednost cijene XRP-a počela je rasti oko aprila 2021. godine. XRP je jedna od najboljih kriptovaluta za koju se očekuje da će dostići nove maksimume u 2022. godini.

Ovo su naša 3 najbolja izbora za 2022. godinu, ali postoje i druge kriptovalute koje vrijedi razmotriti. Cardano je “Ouroboros proof-of-stake” kriptovaluta koju su kreirali inženjeri, polazeći od istraživačkog pristupa, zajedno sa matematičarima i stručnjacima za kriptografiju. Stellar bi mogao značajno povećati svoju vrijednost, zbog masovnog usvajanja ove digitalne valute od strane investitora i korisnika.

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!