EOS

30.09.2021
EOS
EOS je popularna kriptovaluta koja je na 39. mjestu po tržišnoj kapitalizaciji (3.720.981.806 dolara), s cijenom od 3,96 dolara po tokenu.

Ako pokušate razumijeti šta naziv “EOS” znači, mogao bi biti problem jer su osnivači odlučili da ne daju nikakva javna objašnjenja. Kao rezultat toga, tržište je napravilo vlastita tumačenja za akronim, kao što su “operativni sistem Ethereum” i “operativni sistem EOS”.

EOS se često oslovljava kao „Ethereum za veliki biznis“. Poput Ethereum-a, njegovog direktnog konkurenta, EOS podržava „dapps“ (decentralizovane aplikacije) i pametne ugovore. Međutim, blockchain nadmašuje Ethereum u pogledu izvršenja i brzine transakcije.
Kao što možete vidjeti iz našeg infografika, EOS već ima mnogo veću brzinu transakcija, ali njegov cilj je da transakcije budu brže, čak i do milion transakcija u sekundi.

Trenutno je u opticaju 936 miliona EOS tokena što je veliki broj u poređenju sa ETH tokenima. Planirano je da ukupan iznos EOS-a u jednom trenutku dostigne 1,02 milijarde tokena.

Ali, ako pogledate cijene i tržišna rangiranja ove dvije kriptovalute, vidjećete da je Ether, koji je skuplji i broj dva u kripto svijetu, miljama ispred EOS-a.

EOS je projekat koji ima sve karakteristike koje Ethereum blockchain može ponuditi, uz bolju brzinu obrade. Ovo dvoje kriptovalute čine odličnu kombinaciju u stvaranju savršenog blockchain-a. Budući da se EOS takmiči sa Ethereum-om, nesumnjivo je izazovno biti u mogućnosti potpuno zamijeniti Ethereum, ali trka je u toku.

Ono što možemo zaključiti je da će ovo “takmičenje” između ETH i EOS sigurno pomoći da cjelokupna blockchain tehnologija bude brža i bolje zadovolji potrebe tržišta.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!