Neo

23.08.2021
Neo
Neo kriptovalutu su 2014. godine osnovali eminentni kineski programeri, Da HongFei i Erik Zhang, ali pod drugim nazivom. Tada se zvalo AntShares i ljudi su je nazivali “Ethereum of China” zbog njihove sličnosti.

Sadašnji naziv Neo je dobio 2017. Ovaj izraz potiče od grčke riječi „νέο“ što znači nešto „novo, moderno i mlado“. Ovo novo ime odgovaralo je ideji koju su osnivači željeli predstaviti u projektu.

Neo je platforma zasnovana na blockchain-u koja podržava vlastitu kriptovalutu i daje priliku za razvoj digitalne imovine i pametnih ugovora. U tom smislu, izgleda kao Ethereum mreža.

Puna definicija je navedena na njihovoj veb stranici i glasi: „Neo je neprofitni blockchain projekat u zajednici koji koristi blockchain tehnologiju i digitalni identitet za digitalizaciju imovine, za automatizaciju upravljanja digitalnom imovinom pomoću pametnih ugovora i za stvaranje ‘pametne ekonomije’ sa distribuiranom mrežom.”
Oni definišu pametnu ekonomiju kao:

Digitalna imovina + digitalni identitet + pametni ugovor = pametna ekonomija.

Ukupno 100 miliona Neo novčića je stvoreno u Genesis Bloku. 50 miliona ih je prodato ranim investitorima kroz inicijalnu ponudu novčića 2016. koja je prikupila 4,65 miliona dolara, a preostalih 50 miliona Neo novčića je zaključano u pametnom ugovoru. Svake godine, najviše 15 miliona ovih tokena se otključa i koristi od strane Neo razvojnog tima za finansiranje dugoročnih razvojnih ciljeva.

Kao što možete vidjeti iz našeg infografika, Neo je rangiran na 34. mjestu na kripto tržištu sa najvišom cijenom od 140,37 dolara i najnižom cijenom od 12,43 dolara. Trend za ovu kriptovalutu izgleda jako dobro. Od početka ove godine njena cijena je porasla sa 14,39 dolara na 42,19 dolara što je izvanredan rezultat za samo sedam mjeseci.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!