Ripple Bitne Informacije

04.05.2021
Ripple Bitne Informacije
Ripple je kompanija osnovana 2021. godine sa glavnim ciljem olakšavanja transakcija između finansijskih korporacija. Za ostvarenje ovog cilja ubrzo zatim je kreiran i XRP token, kao Ripple-ova valuta koja će da omogući brže transakcije među pomenutim institucijama. 

U početku je cilj kompanije bio da omogući prenos novca iz jedne valute u drugu u roku od nekoliko sekundi, gdje bi XRP služio kao univerzalna valuta koja smanjuje transakcione troškove. Dakle, isprva XRP nije stvoren sa namjerom da bude način plaćanja roba i usluga. To je glavni razlog zbog koga danas nema mnogo kompanija koje ovaj token prihvataju u zamjenu za svoje proizvode ili usluge.

Ripple obrađuje preko 1.500 transakcija u sekundi, što je gotovo sedam puta brže od međunarodnih e-novčanika poput PayPal-a.
Prosječna brzina transakcije je četiri sekunde, što je mnogo brže od Bitcoin transakcija, kao što možete vidjeti na našem infografiku. Nije stvar samo u brzini, već u činjenici da je ovo brzo vrijeme obrade propraćeno naknadama za plaćanje koje su samo djelić centa.

XRP je kriptovaluta koja radi na XRP Ledger-u, blockchain-u koji su dizajnirali Jed McCaleb, Arthur Britto i David Schvartz. McCaleb i Britto su nastavili sa razvijanjem Ripple-a i koristili su XRP za olakšavanje transakcija na mreži. XRP token možete kupiti kao investiciju, kao novčić za razmjenu za druge kriptovalute ili kao način finansiranja transakcija na Ripple mreži.

Budućnost Ripple-a

Od početka aprila 2021. godine, vrijednost jednog novčića porasla je za 60%. Budućnost za ovu kriptovalutu izgleda sjajno, iako je kompanija trenutno upletena u istragu od strane američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC).

CoinBase, najveća svjetska berza kriptovaluta, vratiće Ripple na svoju platformu u ponedeljak, 12. aprila, što će uliti povjerenje novim investitorima da diverzifikuju portfolio.
Ovaj potez otvoriće cijelo američko tržište, a to znači da će 250 miliona odraslih Amerikanaca moći da trguje ovom kriptovalutom.
 

LimitPrime © 2023

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte kriptovalute.

Ostavite komentar

Comments

trejder

May 20, 2021, 2:01:01 PM

XRP to the moooon!

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

Cijene nafte na najvišem nivou u posljednjih 10 mjeseci

Kako je svijet polako počeo da se oporavlja od COVID-19 pandemije, tako je nada za bolju ekonomsku aktivnost rasla. To se odrazilo na c...

Saznajte više
Amazon Prime Day - Najveći prodajni događaj

Imamo uzbudljive vijesti! Amazon Prime Day 2023 počinje uskoro!Što je Amazon Prime Day?Prime Day je događaj koji organizuje Amazon iskl...

Saznajte više
SEC opet optužuje - Binance i Coinbase tužbe

Dvije najveće kripto berze, Coinbase i Binance, su optužene od strane SEC-a! Američka Komisija za vrijednosne papire i berze (SEC) neda...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!