Uticaj Apple Događaja na Cijenu Akcija

04.05.2021
Uticaj Apple Događaja na Cijenu Akcija
Američka kompanija Apple je najavila nove proizvode na svom događaju „Spring Loaded“ koji se održao 20. aprila. Kao i uvijek, stvorila se velika pompa, kupci su mnogo očekivali i oči investitora ponovo su bile uprte u dešavanja.

Ovaj tehnički gigant predstavio je mnoštvo dobrih vijesti. Predstavljeni su novi iPad i iMac, kao i novi ljubičasti iPhone, AirTag i TV4K. Ovo je po bilo kojim standardima bio prilično dobar događaj sa potpuno novim proizvodima i sa malo razočaranja.

Uspjeh Apple-ovih novih proizvoda trebalo je da pomogne u odluci da li će ova tehnološka kompanija ispuniti, premašiti ili iznevjeriti očekivanja Wall Street-a. Iako je događaj ocijenjen kao dobar, nešto je pošlo po zlu.

Odgovor Investitora Na Apple-ov Događaj

Čini se da su mediji i kupci stvorili mnogo veću pompu i entuzijazam kada su u pitanju novi proizvodi i Apple-ov događaj, dok su investitori ostali imuni na njih.

Kao direktna posljedica, akcije Apple-a pale su za 1,28% tokom trgovinskog dana. Ne samo to, nego su nastavile su da padaju u transakcijama nakon zatvaranja tržišta.
Cijene Apple akcija (AAPL) su na početku dana događaja vrijedile 133,40 USD, a dan su zatvorile na nivou od 133,11 USD.

To se nije dogodilo samo Apple-ovim akcijama nego je čitav Nasdaq indeks izgubio 0,92% na vrijednosti. Ali čudno je da taj trend nije preokrenut tokom trgovanja van tržišta, kao odgovor na ohrabrujući niz najava.

Poslednjeg dana avgusta 2020. godine, Apple je odradi diobu akcija, i to 4:1, što se dešava peti put u istoriji ove kompanije. Samo za 125 dolara mogli ste kupiti jednu Apple akciju, u poređenju sa 500 dolara, koliko je koštala prije diobe.

Međutim, ovaj put, događaj nije spriječio negativni trend cijene akcija, iako se u vrijeme pisanja ovog teksta cijena Apple akcija vratila na prethodni nivo kao što možete vidjeti na našem infografiku.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte akcije.

Ostavite komentar

Comments

iva

Jun 9, 2021, 1:20:49 PM

Apple always has some "news"

Limit Prime Securities

Jun 9, 2021, 1:21:43 PM

Yes, and you can find out more about them on our blog :)

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!