Kompanije sa najvećim Bitcoin portfolijom

05.01.2021
Kompanije sa najvećim Bitcoin portfolijom
Bitcoin je najveća digitalna valuta zasnovana na blockchain-u i smatra se najuspješnijom među svim kriptovalutama. Dakle, nije iznenađujuće što je privuklo mnoge kompanije da investiraju u njega, ali ko je vlasnik većine? U nastavku ćemo vam pokazati njihov spisak.

MicroStrategy. Kompanija koja obezbeđuje poslovnu inteligenciju, mobilni softver i cloud-based usluge. Ova kompanija ima najveći Bitcoin portfolio od oko 72.000 BTC i najavila je drugo prikupljanje sredstava za finansiranje kupovine kriptovalute.

Tesla. Proizvođač električnih vozila izazvao je veliku pometnju na tržištu kada je najavio da će kupiti Bitcoin-e vrijedne 1,5 milijardi dolara. Ovaj potez učinio je da cijena kriptovalute skoči do nezamislivih visina, dok je kompaniji donio impresivan profit. Tesla nije otkrila po kojoj cijeni je kupila i koliko Bitcoin-a ukupno ima, ali vjeruje se da kompanija posjeduje oko 43.500 BTC.

Galaxy Digital Holdings. Banka posvećena industriji digitalnih sredstava i  blockchain tehnologiji. Ova kompanija drži 16.402 BTC i vrijedna je nešto više od 770 miliona dolara.

Bitcoin I Investicioni Fondovi

U međuvremenu, mnogi investicioni fondovi omogućavaju svojim investitorima da se izlažu Bitcoin-u, a da ga drže ili upravljaju direktno, kao što su:

The Grayscale Investments. Kompanija koja predstavlja najveće ime kada govorimo o Bitcoin-u. Njen portfolio iznosi preko 30 milijardi dolara u Bitcoin-ima, što je ukupno 656.166 BTC. Grayscale Investments drži više od 3% ukupne ponude Bitcoin-a.

CoinShares Group. Pionirska firma za investiranje u digitalna sredstava. Portfolio ove kompanije uključuje 69.730 BTC, vrijedan je više od 3,2 milijarde dolara i predstavlja više od 0,3% trenutne ponude Bitcoin-a u opticaju.

I poslednje, Ruffer Investment Compani Limited. Investiciona kompanija sa akcijama koje se kotiraju na Londonskoj berzi. 2020. godine R.I.C je kupio 45.000 BTC po cijeni od 870 miliona dolara, što sa najnovijim razvojem BTC-a sada vrijedi više od dvije milijarde dolara.
 

LimitPrime © 2024

Categories

Sa lakoćom kupujte i prodajte kriptovalute.

Ostavite komentar

Comments

PROČITAJTE JOŠ ZANIMLJIVIH ČLANAKA

TSMC, NVIDIA i INTEL - Giganti u svijetu vještačke inteligencije

U svijetu proizvodnje čipova, pojavio se novi igrač, a to je vještačka inteligencija (AI). AI čipovi postaju sve poznatiji, a poznate k...

Saznajte više
Bitcoin Halving Day: Sve što treba da znate

Šta je Bitcoin halving?Kripto entuzijasti i investitori sa nestrpljenjem očekuju Halving Day. Ovaj događaj je od velikog značaja za Bit...

Saznajte više
Pet najboljih kriptovaluta na koje treba obratiti pažnju u 2024.

U evoluirajućem svijetu kriptovaluta, gdje se Bitcoin i Ethereum često nalaze u centru pažnje, sve manje se piše o ostalim digitalnim v...

Saznajte više

Prije nego odete, zakažite
besplatan razgovor sa našim agentom.

Postavite sva pitanja u vezi trejdinga i dobićete odgovore odmah.

Kontaktirajte nas putem WhatsApp-a!