Gjeni një stil tregtie që ju përshtatet (Pjesa 2)

Gjeni një stil tregtie që ju përshtatet (Pjesa 2)

artikullin e mëparshëm, ne përcaktuam stilet e tregtisë, cilat tipare të personalitetit u përshtaten më mirë disa prej tyre dhe përshkruam tre prej tyre. Këtu, ne do të vazhdojmë me tre të tjerë: tregtia e pozicionit, tregtia algoritmike dhe stili i tregtisë së drejtuar nga ngjarjet.

#4 Stili i tregtimit algoritmik

Tregtimi algoritmik ose tregtia me algo është një stil tregtimi ku tregtarët mbështeten në algoritëm për të menaxhuar tregtinë e tyre. Softueri që ndjek një grup të përcaktuar udhëzimesh - algoritmin, mund të vendosë dhe mbyllë porositë në përputhje me inputet e tregtarit.

Tregtarët që preferojnë algoritmin, e përdorin atë për të zbuluar çmimet më të mira të mundshme dhe më pas marrin masa që do t'u sjellin fitimet më të larta. Tregtarët algo i bëjnë tregjet më likuide dhe sistematike - ata mbështeten te programi dhe kështu i largojnë emocionet e tyre nga proçesi i tregtimit.

Disa nga përfitimet kryesore të stilit të tregtimit algoritmik janë:

rrezik më i ulët i gabimeve manuale kur vendosni porosi,
tregtitë ekzekutohen me çmimet më të mira,
shmangen ndryshimet e konsiderueshme të çmimeve,
përjashtohen faktorët emocionalë dhe psikologjikë.

Nëse e shihni veten duke u mbështetur në teknologji kur bëhet fjalë për investime dhe financa dhe keni një kuptim të mirë për skemat teknike, stili juaj i tregtimit mund të jetë algoritmik.

Një fakt interesant: Ishte Ed Seykota ai që zhvilloi sistemin e parë të kompjuterizuar të tregtisë. Duke përmirësuar vazhdimisht sistemin, ai e bëri atë të rregullueshëm për tregti dhe preferenca të ndryshme. Më vonë, duke bërë kërkime, Seykota zhvilloi një metodë për të mbështetur rritjen e tregtarëve personalë, të cilën ai e përshkroi në librin e tij "Procesi i Fisit të Tregtisë" (2005).

#5 Stili i tregtisë i drejtuar nga ngjarjet

Tregtimi i drejtuar nga ngjarjet përdoret para ose pas një ngjarje të madhe të korporatës (bashkimet dhe blerjet, ndryshimet rregullatore dhe thirrjet e fitimit). Qëllimi i tregtarit të drejtuar nga ngjarjet është të përfitojë nga çmimi i përkohshëm i aksioneve.

Ne zakonisht e lidhim këtë stil tregtar me korporatat dhe menaxherët e fondeve mbrojtëse sepse ata kanë ekipe specialistësh që analizojnë lëvizjet e kompanive të mëdha.


Nëse ju pëlqen të jeni në rregull me lajmet në botë, veçanërisht me atë që po ndodh në korporata dhe si vendimet e tyre mund të ndikojnë në ekonominë e botës, ju jeni kandidati i duhur për tregtarin e drejtuar nga ngjarjet.

Nëse jeni një tregtar i drejtuar nga ngjarjet, atëherë:
  • parashikimet tuaja rreth situatës globale bëhen më shpesh sesa jo,
  • ju preferoni analizën themelore sesa teknike,
  • ju jeni kurioz dhe ju pëlqen të jeni të aftë në fusha të ndryshme,
  • ju pëlqen të analizoni dhe diskutoni ngjarjet globale dhe lokale dhe pasojat e tyre. 

Fakti interesant: Cornwall Capital, një korporatë private e investimeve financiare, përdori me sukses këtë strategji përsëri në vitin 2007, kur filloi kriza e hipotekave nënujore. Lëvizja e menaxherëve ishte të shkurtonin tregun e hipotekave subprime e cila, deri në fund të vitit 2009, shndërroi investimet prej 15 milion dollarë në 120 milion dollarë.

Konkluzion

Ka dy stile tregtare që përshtaten në të gjitha afatet kohore dhe nuk kanë një vijë fundore për kapitalin e kërkuar - algoritmikë dhe të drejtuar nga ngjarjet.

Tregtarët algoritmikë janë ata, stili i tyre i preferuar i tregtisë është duke përdorur një program kompjuterik. Ata i besojnë sistemit dhe nuk duan të kalojnë kohë duke kontrolluar shpesh çmimet dhe duke ekzekutuar urdhra.

Kur po ndodh një ngjarje e madhe në botën e korporatave, tregtarët e drejtuar nga ngjarjet janë më aktivët. Për shkak të aftësive të tyre të forta analitike dhe të menduarit përpara, ata janë të aftë në përpunimin e informacionit të ri dhe janë në gjendje të parashikojnë një ngjarje dhe të marrin një pozicion pak para vetë ngjarjes.

Është shumë e rëndësishme që tregtarët të njohin stilet e tyre të tregtisë dhe të ndërtojnë strategjitë e tyre mbi to. Mbajtja e një strategjie tregtare ju lejon të qëndroni të përqendruar në mes të fluksit të madh të lajmeve dhe të dhënave ekonomike që mund të pengojnë seriozisht procesin tuaj të analizës. 

Burimet e konsultuara:

1. Milton, A. Maximize your profits by choosing a trading style to suit you. https://www.thebalance.com/choosing-a-trading-style-1031062
2. Smigel, L. Types of trading: Trading styles explained. https://analyzingalpha.com/types-of-trading (2019)
3. Trading Styles - Scalping, Intraday & More. https://www.thinkmarkets.com/en/learn-to-trade/advanced/methods-to-analyse/
4. Venketas, W. What trading style best suits your personality? https://www.dailyfx.com/education/find-your-trading-style/trading-style-and-personality.html
5. Different types of trading strategies. https://www.capitalindex.com/bs/eng/pages/trading-guides/different-types-of-trading-strategies
6. Sing, N. The best Forex trading strategies that work. https://admiralmarkets.com/education/articles/forex-strategy/best-forex-trading-strategies-that-work (2021)
7. Analyst, I. G. The complete guide to trading strategies and styles. IG https://www.ig.com/en/trading-strategies/the-complete-guide-to-trading-strategies-and-styles-190709 (2019)
8. Lobel, B. What type of forex trader are you? https://www.dailyfx.com/education/find-your-trading-style/types-of-forex-traders.html
9. Venketas, W. What trading style best suits your personality? https://www.dailyfx.com/education/find-your-trading-style/trading-style-and-personality.html
10. CFD & forex trading styles fully explained. https://www.avatrade.com/education/trading-for-beginners/trading-styles
11. 6 trading strategies every trader should know. https://www.cmcmarkets.com/en/trading-guides/trading-strategies (2021)
 

LimitPrime © 2023

Nisni të investoni dhe
fitoni që sot! 

Categories

A ju duhet ndihmë e personalizuar?

LEXONI ARTIKUJ TË TJERË INTERESANT

Strategjitë e tregtisë ditore (Pjesa 2)

Më herët kemi shpjeguar dy nga strategjitë më popullore të tregtimit që ju rekomandojmë. Këtu, ne do të vazhdojmë dhe do të shkruajmë p...

Lexo Më Shumë
Strategjitë ditore të tregtisë (Pjesa 1)

Pasi keni kuptuar që stili juaj i tregtimit është "Tregtimi ditor", tani mund të mendoni për një strategji rreth tij dhe si ta bëni atë...

Lexo Më Shumë
Analiza themelore vs analizës teknike

Analiza themelore dhe teknike janë dy nga format më të zakonshme të analizës kur bëhet fjalë për tregtimin. Edhe pse do të takoni inves...

Lexo Më Shumë
Dërgo mesazh nëpërmjet WhatsApp!